Ήπειρος-Τζουμέρκα. Κόκκινο ποτάμι.

 Επίπεδο δυσκολίας 4.
Canyoning στα Τζουμέρκα. Φαράγγι Κόκκινο Ποτάμι.

Μεγάλα φαράγγια, ψηλές κορυφές, πλούσιο φυσικό περιβάλλον, ορμητικά ποτάμια αποτελούν το φυσικό πλαίσιο της ευρύτερης περιοχής των Τζουμέρκων, κάτω από την Κακαρδίτσα. Ο συνδυασμός του άφθονου νερού, των επιβλητικών ορεινών όγκων που η βοή τους ακούγεται ακόμα και στις ψηλές κορυφές, διαμορφώνει την αισθητική του τοπίου της περιοχής με ξεχωριστό ενδιαφέρον. Πεζοπορία σε όμορφο φυσικό περιβάλλον μέσα από έλατα, η κατάβαση ενός όμορφου ορεινού φαραγγιού και river trekking στο Ματσουκιώτικο ρέμα είναι οι εικόνες από το φαράγγι Κόκκινο Ποτάμι.
Προϋποθέσεις
θα πρέπει να ασχολείστε έστω και ελάχιστα με δραστηριότητες του βουνού, χωρίς να έχετε απαραίτητα προηγούμενη εμπειρία στο canyoning. Στην εκδρομή μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όλοι, τόσο αυτοί που ασχολούνται ήδη με το canyoning όσο και αυτοί που θέλουν να δοκιμάσουν για πρώτη φορά.
Επίπεδο φυσικής κατάστασης:
Να έχετε μέτρια αντοχή, να γνωρίζετε κολύμβηση, να μην έχετε υψοφοβία, να μπορείτε να πηδήξετε στο νερό από ύψος  1μέτρo, να μπορείτε να κουβαλήσετε ένα σακίδιο με τον ατομικό σας εξοπλισμό.
Διάρκεια
κατάβασης φαραγγιού 4 ώρες.
πεζοπορίας 1ώρα και 10΄
ώρα έναρξης στις 9:00
ώρα λήξης στις 16:00
συνολική διάρκεια δραστηριότητας: 6,5 ώρες
Το ραντεβού μας είναι στο χωριό Πράμαντα
Κατάλληλη περίοδος
Ιούλιος-Αύγουστος-Σεπτέμβριος
Θα πρέπει απαραιτήτως να έχετε μαζί σας τα εξής:
μαγιό, ένα ζευγάρι αθλητικά αντιολισθητικά υποδήματα για περπάτημα στο νερό, ένα μπουκάλι με εμφιαλωμένο νερό + snacks, μια πετσέτα
Μετακίνηση
Οι μετακινήσεις είναι σύντομες και σε καλούς δρόμους και γίνονται με δικά σας αυτοκίνητα αποφεύγοντας έτσι επιπλέον επιβαρύνσεις.
Εξοπλισμός
Σε όλους τους συμμετέχοντες παρέχεται πλήρης
εξοπλισμός διάσχισης φαραγγιών που περιλαμβάνει:
(κράνος, πλήρης στολή νεοπρέν 5mm, ζώνη ασφαλείας, σακίδιο για canyoning, στεγανό δοχείο).
Τιμή:89 €- Επίπεδο δυσκολίας 4.

Υπεύθυνος οδηγός, εκπαιδευτής:
Γιώργος Ανδρέου Από το 1999. Ασφάλεια, συνέπεια, εμπειρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας 6972662269