2ήμερο Canyoning και river trekking στην Ευρυτανία.Φαράγγια: Βαθύρεμα, Ροσκά & Πανταβρέχει

 Επίπεδο δυσκολίας 3.
2ήμερο Canyoning και river trekking στην Ευρυτανία.

Φαράγγια: Βαθύρεμα, Ροσκά & Πανταβρέχει:

Τα φαράγγια της Ευρυτανίας είναι μοναδικά σε ομορφιά και από τα ομορφότερα στην Ελλάδα, γιατί συνδυάζουν όμορφο περιβάλλον, κρυστάλλινα νερά, ονειρικά τοπία. Γενικά είναι αισθητικά φαράγγια σε μια μεγάλη ορεινή περιοχή της Ελλάδας.  Ο ποταμός Κρικελοπόταμος με το Πανταβρέχει, είναι ένα κομβικό σημείο φαραγγιών. Η διαμονή μας για δύο ημέρες, θα γίνει στο χωριό Ροσκά σε μια κατάλληλα διαμορφωμένη περιοχή για κατασκήνωση. Την πρώτη ημέρα θα γνωρίσουμε την περιοχή, πεζοπορώντας σε ένα αρχαίο μονοπάτι, κατεβαίνοντας το φαράγγι Βαθύρεμα και κάνοντας river trekking στον Κρικελοπόταμο. Την δεύτερη ημέρα θα κατέβουμε ένα από τα ομορφότερα φαράγγια της Ελλάδας, το οποίο βρίσκεται κάτω από το χωριό Ροσκά. Τελειώνοντας την διαδρομή μας θα επιστρέψουμε από τον Κρικελοπόταμο και από το γνωστό ΄΄ Πανταβρέχει΄΄. Δύο ημέρες με δραστηριότητες σε ένα κομβικό σημείο αισθητικών φαραγγιών.
Προϋποθέσεις
ΔΕΝ χρειάζεται να έχετε  προηγούμενη εμπειρία, αρκεί μια στοιχειώδη φυσική κατάσταση και αγάπη για τη φύση και τον αθλητισμό. Στην εκδρομή μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όλοι, τόσο αυτοί που ασχολούνται ήδη με το canyoning όσο και αυτοί που θέλουν να δοκιμάσουν για πρώτη φορά.
Επίπεδο φυσικής κατάστασης:
Να έχετε μέτρια αντοχή, να γνωρίζετε κολύμβηση, να μην έχετε υψοφοβία, να μπορείτε να πηδήξετε στο νερό από ύψος 2 μέτρων, να μπορείτε να κουβαλήσετε ένα σακίδιο με τον ατομικό σας εξοπλισμό.
Διάρκεια
κατάβασης φαραγγιών 3 και 4,5 ώρες
πεζοπορίας 50΄ και  20΄
River trekking 30΄ και 1,5 ώρα
ώρα έναρξης στις 9:00
ώρα λήξης στις 15:30
συνολική διάρκεια δραστηριότητας ανά ημέρα: 5 και 7 ώρες
Το ραντεβού μας είναι στο χωριό Ροσκά.
Κατάλληλη περίοδος
Ιούνιος- Αύγουστος
Θα πρέπει απαραιτήτως να έχετε μαζί σας τα εξής:
μαγιό, ένα ζευγάρι αντιολισθητικά υποδήματα για περπάτημα στο νερό, ένα μπουκάλι με εμφιαλωμένο νερό + snacks, μια πετσέτα, ελαφριά ρούχα για την πεζοπορία.
Μετακίνηση
Η περιοχή έχει μόνο χωματόδρομους χωρίς να είναι όμως απαραίτητη η χρήση αυτοκινήτου 4Χ4. Στο οδικό δίκτυο, κινήστε πάντα με δική σας ευθύνη.
Κατάλυμα
Η περιοχή δεν έχει καταλύματα. Οι δύο διανυκτερεύσεις θα γίνουν σε σκηνές. Πρέπει απαραιτήτως να έχετε μαζί σας κατασκηνωτικό εξοπλισμό. Αν δεν έχετε υπάρχει δυνατότητα ενοικίασης.
Εξοπλισμός
Σε όλους τους συμμετέχοντες παρέχεται πλήρης
εξοπλισμός διάσχισης φαραγγιών που περιλαμβάνει:
(κράνος, πλήρης στολή νεοπρέν 5mm, ζώνη ασφαλείας, σακίδιο για canyoning, στεγανό δοχείο).
Τιμή: 140 €- Επίπεδο δυσκολίας 3.

Υπεύθυνος οδηγός, εκπαιδευτής:
Γιώργος Ανδρέου Από το 1999. Ασφάλεια, συνέπεια, εμπειρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας 6972662269