Ήπειρος-Τζουμέρκα. Πύλη παραδείσου.

 Επίπεδο δυσκολίας 3.
Canyoning στα Τζουμέρκα και river trekking στον ποταμό Καλαρίτικο.
Φαράγγι Πύλη Παραδείσου.

Μεγάλα φαράγγια, ψηλές κορυφές, πλούσιο φυσικό περιβάλλον, ορμητικά ποτάμια αποτελούν το φυσικό πλαίσιο της ευρύτερης περιοχής των Τζουμέρκων, κάτω από την Κακαρδίτσα. Ο συνδυασμός του άφθονου νερού, των επιβλητικών ορεινών όγκων που η βοή τους ακούγεται ακόμα και στις ψηλές κορυφές, διαμορφώνει την αισθητική του τοπίου της περιοχής με ξεχωριστό ενδιαφέρον. Η Πύλη του Παραδείσου των φαραγγιών, είναι ένα από τα καλύτερα φαράγγια που υπάρχουν στην Ελλάδα.
Η διαδρομή συνεχίζει με river trekking στον Καλαρίτικο ποταμό.
Προϋποθέσεις
θα πρέπει να ασχολείστε έστω και ελάχιστα με δραστηριότητες του βουνού, και να έχετε απαραίτητα τουλάχιστον μία προηγούμενη εμπειρία στο canyoning.
Επίπεδο φυσικής κατάστασης:
Να έχετε μέτρια αντοχή, να γνωρίζετε κολύμβηση, να μην έχετε υψοφοβία, να μπορείτε να πηδήξετε στο νερό από ύψος  2μέτρων, να μπορείτε να κουβαλήσετε ένα σακίδιο με τον ατομικό σας εξοπλισμό.
Διάρκεια
κατάβασης φαραγγιού 6 ώρες.
πεζοπορίας 1ώρα.
ώρα έναρξης στις 9:00
ώρα λήξης στις 17:00
συνολική διάρκεια δραστηριότητας: 7 ώρες
Το ραντεβού μας είναι στο χωριό Συρράκο, μία ημέρα νωρίτερα από την κατάβαση της Πύλης. Οι αρχάριοι πρέπει να συμμετέχουν στο πρόγραμμα προετοιμασίας-εκπαίδευσης και να κάνουν μια ημέρα νωρίτερα φαράγγι μικρότερης διάρκειας.
Κατάλληλη περίοδος
Ιούλιος-Αύγουστος-Σεπτέμβριος
Θα πρέπει απαραιτήτως να έχετε μαζί σας τα εξής:
μαγιό, ένα ζευγάρι αντιολισθητικά αθλητικά υποδήματα για το περπάτημα στο νερό, ένα μπουκάλι με εμφιαλωμένο νερό + snacks, μια πετσέτα, ελαφριά ρούχα πεζοπορίας.
Μετακίνηση
Οι μετακινήσεις είναι σύντομες και σε καλούς δρόμους.
Εξοπλισμός
Σε όλους τους συμμετέχοντες παρέχεται πλήρης
εξοπλισμός διάσχισης φαραγγιών που περιλαμβάνει:
(κράνος, πλήρης στολή νεοπρέν 5mm, ζώνη ασφαλείας, σακίδιο για canyoning, στεγανό δοχείο).
Τιμή: 89€-30%= 65€. Επίπεδο δυσκολίας 3.
Διαμονή
Η έδρα μας θα είναι στο παραδοσιακό χωριό Συρράκο. Μπορείτε να έρθετε με την παρέα σας και όσοι δεν κάνουν canyoning μπορούν να εξερευνήσουν την περιοχή.
Το κόστος διαμονής με πρωινό, κατά μέσο όρο κυμένεται στα 14€ το άτομο, σε παραδοσιακό κατάλυμα: Δίκλινο 40€, τρίκλινο 50€, τετράκιλνο 55€.
Για κρατήσεις δωματίων, επικοινωνήστε με το HOTEL Σταυραετός και το HOTEL Συρράκο.  Ειδικές τιμές για την ομάδα της HELLAS CANYON!!!
Φωτογραφικό αρχείο:

2011 2012  2013  2014
Υπεύθυνος οδηγός, εκπαιδευτής:
Γιώργος Ανδρέου Από το 1999. Ασφάλεια, συνέπεια, εμπειρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας 6972662269