7ήμερο Canyoning στην Ήπειρο. Φαράγγι Βίκου, canyoning στα Ζαγοροχώρια, στα Τζουμέρκα και rafting στον ποταμό Άραχθο.

 Επίπεδο δυσκολίας 3.
7ήμερο Canyoning στην Ήπειρο. Φαράγγι Βίκου, canyoning στα Ζαγοροχώρια, στα Τζουμέρκα και rafting στον ποταμό Άραχθο.

φαράγγι Βίκου, δύο φαράγγια στο Βραδέτο, φαράγγι Βικάκι,φαράγγι Πετροβούνι & Κοροβέσου και rafting στον ποταμό Άραχθο.
Τα Ζαγοροχώρια είναι ένας από τους καλύτερους προορισμούς στην Ελλάδα, γιατί συνδυάζουν άγρια φύση, όμορφη αρχιτεκτονική και πραγματικά πολύ σπάνιες εικόνες. Τα περισσότερα φαράγγια της περιοχής είναι αρκετά στενά και πολύ όμορφα. Την πρώτη ημέρα θα ζήσουμε την εμπειρία της κατάβασης, ενός από τα μεγαλύτερα φαράγγια στον κόσμο. Το  φαράγγι του βίκου. Τα φαράγγια στα Ζαγοροχώρια  έχουν αφετηρία το Βραδέτο και καταλήγουν στο φαράγγι της Μεζαριάς. Το ένα από αυτά σε κάποιο σημείο του είναι αρκετά σκοτεινό. Στα δύο από τα φαράγγια δεν χρειάζεται στολή Νεοπρέν, ενώ την τελευταία ημέρα χρειάζεται. Είναι μια δραστηριότητα με αρκετές καταβάσεις σχοινιών και σας προσφέρει την δυνατότητα να γνωρίσετε την μοναδική αυτή περιοχή, καθώς  και το μεγάλο φαράγγι της Μεζαριάς. Το μέρος αυτό είναι ένα κομβικό σημείο φαραγγιών. Στο φαράγγι,  Βικάκι, δεν θα γίνει χρήση σχοινιών, αλλά έχει πολλά σημεία που πρέπει να κολυμπήσετε. Στην συνέχεια θα αλλάξουμε προορισμό και θα μεταφερθούμε στην οροσειρά των Τζουμέρκων. Ψηλές κορυφές, βαθιές χαράδρες, πλούσιο φυσικό περιβάλλον, ορμητικά ποτάμια αποτελούν το φυσικό πλαίσιο της ευρύτερης περιοχής των δυτικών Τζουμέρκων. Ο συνδυασμός του άφθονου νερού, των επιβλητικών ορεινών όγκων, των πετρόκτιστων παραδοσιακών οικισμών, διαμορφώνει την αισθητική του τοπίου της περιοχής με ξεχωριστό ενδιαφέρον. Οι όμορφες καταβάσεις στο φαράγγι κάτω από το Πετροβούνι την πρώτη ημέρα, συμπληρώνονται με το αποκορύφωμα της αισθητικής του κόσμου των φαραγγιών, με το φαράγγι του Κοροβέσου την επόμενη ημέρα. Ο συνδυασμός της εξόδου από το φαράγγι του Κοροβέσου, συνεχίζοντας  με rafting μέσα στον Άραχθο, κλείνει την παραμονή μας στα Τζουμέρκα με πλούσιες εικόνες και παραστάσεις! Η διαδρομή rafting ξεκινάει λίγο ποιο κάτω από την γέφυρα Τσιμοβού μέχρι το γεφύρι της Πλάκας. Είναι σχεδόν όλη η μεγάλη διαδρομή του Αράχθου.
Προϋποθέσεις
ΔΕΝ χρειάζεται να έχετε  προηγούμενη εμπειρία, αρκεί μια στοιχειώδη φυσική κατάσταση και αγάπη για τη φύση και τον αθλητισμό. Στην εκδρομή μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όλοι, τόσο αυτοί που ασχολούνται ήδη με το canyoning και το rafting όσο και αυτοί που θέλουν να δοκιμάσουν για πρώτη φορά.
Επίπεδο φυσικής κατάστασης:
Να έχετε μέτρια αντοχή, να γνωρίζετε κολύμβηση, να μην έχετε υψοφοβία, να μπορείτε να πηδήξετε στο νερό από ύψος 1 μέτρου, να μπορείτε να κουβαλήσετε ένα σακίδιο με τον ατομικό σας εξοπλισμό.
Διάρκεια
κατάβασης φαραγγιών 3-5 ώρες
πεζοπορίας 20΄- 50΄
Rafting 3ώρες                                                                                                                                      
ώρα έναρξης στις 8:30
ώρα λήξης στις 16:30
Το ραντεβού μας είναι στο Καπέσοβο
Κατάλληλη περίοδος
Μάρτιος, Απρίλιος, Μάιος.
Θα πρέπει απαραιτήτως να έχετε μαζί σας τα εξής:
πεζοπορικό παντελόνι, ένα ζευγάρι πεζοπορικά υποδήματα, μπλούζα και ελαφρύ jacket ένα μπουκάλι με εμφιαλωμένο νερό  1,5lt+ snacks, μαγιό, μια πετσέτα, ένα ζευγάρι αντιολισθητικά υποδήματα για περπάτημα στο νερό
Αν θέλετε να αγοράσετε τα ειδικά υποδήματα του canyoning, επικοινωνήστε μαζί μας..  
Εδώ ενημερωθείτε για τα κατάλληλα υποδήματα..
Μετακίνηση
Οι μετακινήσεις μπορούν να γίνουν είτε με δικά σας αυτοκίνητα, είτε με δικά μας.
Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο των μετακινήσεών σας.
Κατάλυμα
7 διανυκτερεύσεις με πρωινό σε παραδοσιακούς  ξενώνες στο Τσεπέλοβο και στα Πράμαντα.
Τιμή
Ατομική συμμετοχή: 480 €- Επίπεδο δυσκολίας 3.
Υπεύθυνος οδηγός, εκπαιδευτής:
Γιώργος Ανδρέου Από το 1999. Ασφάλεια, συνέπεια, εμπειρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας 6972662269