Σαμοθράκη Νο2.(14-18 Αυγούστου 2017) 5 ημέρες. Φαράγγια μεγάλης διάρκειας.

 Επίπεδο δυσκολίας 4.

(14-18 Αυγούστου 2017). Διακοπές και canyoning στο νησί της Σαμοθράκης.
Πρόγραμμα για μυημένους στο canyoning.
Φαράγγια: Καραγιαννάκη, Γριά Βάθρα, Γυάλι & Κρεμαστός.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Διακοπές και canyoning στο νησί της Σαμοθράκης, με ένα πρόγραμμα που συνδυάζει δραστηριότητες canyoning, πεζοπορία, μπάνιο στις καλύτερες παραλίες, καθώς και γνωριμία με όλο το νησί και την ιστορία του. Η Σαμοθράκη είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για canyoning σε συνδυασμό με διακοπές. Απευθύνεται σε όλους όσους αρέσει η περιπέτεια, προσφέροντας έτσι την δυνατότητα εναλλακτικών διακοπών.
Η ιδιομορφία και οι διάφορες δυσκολίες του νησιού, ειδικά στο θέμα των μονοπατιών, απαιτούνε καλή οργάνωση και εξασφάλιση των μετακινήσεών.
Την διοργάνωση και τον προγραμματισμό επιμελείται ο Γιώργος Ανδρέου, εκπαιδευτής-οδηγός καταβάσεων φαραγγιών. Ο Γ. Ανδρέου διοργάνωσε από το 2002 όλες τις αποστολές εξερεύνησης των φαραγγιών της Σαμοθράκης. Γνωρίζει πολύ καλά όλα τα μονοπάτια και τα απόκρημνα περάσματα του νησιού, τους κινδύνους και ότι χρειάζεται για την ομαλή πορεία της ομάδας.
Προϋποθέσεις
Βασική προϋπόθεση είναι να σας αρέσουν οι μεγάλες διαδρομές στο βουνό, η πεζοπορία και η περιπέτεια. Για να ακολουθήσετε αυτό το πρόγραμμα, καλό θα ήταν  να έχετε κάνει τουλάχιστον 2 καταβάσεις φαραγγιών μαζί μας, για να αξιολογήσουμε το επίπεδο και τις δυνατότητές σας.
Επίπεδο φυσικής κατάστασης:
Να αντέχετε ολοήμερες δραστηριότητες, να γνωρίζετε κολύμβηση, να μπορείτε να πηδήξετε στο νερό από ύψος 2 μέτρων, να μπορείτε να κουβαλήσετε ένα σακίδιο με τον ατομικό σας εξοπλισμό.
Διάρκεια
1η μέρα φαράγγι Φονιά Β' μέρος.
1,5 ώρα μονοπάτι, 4 ώρες canyoning.
2η μέρα φαράγγι Γριά Βάθρα. 2 ώρες μονοπάτι, 6 ώρες canyoning.(οι μεγαλύτερες τσουλήθρες είναι εκεί!!!
3η ημέρα. Ξεκούραση

4η ημέρα φαράγγι Γυάλι. Το μεγαλύτερο και δυσκολότερο
φαράγγι της Σαμοθράκης. 3 ώρες μονοπάτι 7 ώρες canyoning. Το βράδυ διανυκτέρευση στην παραλία και την επόμενη ημέρα επιβίβαση σε βάρκα.

5η ημέρα καταρράκτης Κρεμαστός. 230 μέτρα κατάβασης. Η συγκλονιστικότερη εμπειρία της Σαμοθράκης! Τελειώνουμε στην θάλασσα και επιβιβαζόμαστε σε βάρκα που μας περιμένει. 1,5 ώρα μονοπάτι, 4 ώρες canyoning.

Θα πρέπει απαραιτήτως να έχετε μαζί σας τα εξής:
πεζοπορικό παντελόνι, καπέλο, μπλούζα, ελαφρύ αντιανεμικό jacket μαγιό, ένα ζευγάρι υποδήματα για το περπάτημα στο νερό, ένα μπουκάλι με εμφιαλωμένο νερό + snacks, μια πετσέτα και 2 ζευγάρια κάλτσες ορειβασίας-πεζοπορίας, υπνόσακο.
Για την καλύτερη κι ασφαλέστερη πορεία σας, σας προτείνουμε να προμηθευτείτε με ειδικά αντιολισθητικά υποδήματα για canyoning. Κόστος από 20-140 ευρώ. Επικοινωνήστε μαζί μας.
Μετακίνηση
Όλες οι καθημερινές σας μετακινήσεις, γίνονται με δικά σας μέσα. Υπάρχει η δυνατότητα να αναλάβουμε τις μετακινήσεις σας στο νησί, κατόπιν επικοινωνίας.
Διαμονή - Έδρα
Ελεύθερη επιλογή για διαμονή σε camping ή σε δωμάτια.
Επικοινωνήστε μαζί μας για απορίες.

Η θέση της Hellascanyon για πληροφόρηση και επικοινωνία σχετικά με τις καταβάσεις φαραγγιών θα είναι στον προαύλιο χώρο της ταβέρνας ΄΄Ο Ψαράς΄΄ που βρίσκεται πάνω στον κεντρικό δρόμο από Καμαριώτισσα προς Θέρμα.
Από τις 8:00 έως τις 10:00 το βράδυ θα βρισκόμαστε εκεί για να επικοινωνούμε μαζί σας.


Εξοπλισμός
Σε όλους τους συμμετέχοντες παρέχεται πλήρης εξοπλισμός διάσχισης φαραγγιών που περιλαμβάνει: (κράνος, πλήρης στολή νεοπρέν, ζώνη ασφαλείας, σακίδιο για canyoning, στεγανό δοχείο).


Ομάδα
Μέγιστος αριθμός ομάδας: 12 άτομα.
Τιμή: Επίπεδο δυσκολίας 4.  365€
(έκπτωση μελών-30%) = 255€
(η τιμή περιλαμβάνει την ασφαλή συνοδεία σε όλες τις καταβάσεις, την εκπαίδευση, την παροχή του ειδικού εξοπλισμού τις μετακινήσεις με τη βάρκα στα φαράγγια στο νότιο μέρος).

 ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΣΧΟΛΩΝ ΑΥΤΟΝΟΜΩΝ ΜΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΕΧΟΥΝ ΕΚΠΤΩΣΗ ΑΠΟ 50% ΕΩΣ 60%                                                                              

Επικοινωνήστε μαζί μας για διευκρινήσεις

Υπεύθυνος οδηγός, εκπαιδευτής:

Γιώργος Ανδρέου Από το 1999. Ασφάλεια, συνέπεια, εμπειρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας 6972662269