Σαμοθράκη Νο2.(13-17 Αυγούστου 2018) 5 ημέρες. Φαράγγια μεγάλης διάρκειας.

 Επίπεδο δυσκολίας 4.

(13-17 Αυγούστου 2018). Διακοπές και canyoning στο νησί της Σαμοθράκης.
Πρόγραμμα για μυημένους στο canyoning.
Φαράγγια: Καραγιαννάκη, Γριά Βάθρα, Γυάλι & Κρεμαστός.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Διακοπές και canyoning στο νησί της Σαμοθράκης, με ένα πρόγραμμα που συνδυάζει δραστηριότητες canyoning, πεζοπορία, μπάνιο στις καλύτερες παραλίες, καθώς και γνωριμία με όλο το νησί και την ιστορία του. Η Σαμοθράκη είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για canyoning σε συνδυασμό με διακοπές. Απευθύνεται σε όλους όσους αρέσει η περιπέτεια, προσφέροντας έτσι την δυνατότητα εναλλακτικών διακοπών.
Η ιδιομορφία και οι διάφορες δυσκολίες του νησιού, ειδικά στο θέμα των μονοπατιών, απαιτούνε καλή οργάνωση και εξασφάλιση των μετακινήσεών.
Την διοργάνωση και τον προγραμματισμό επιμελείται ο Γιώργος Ανδρέου, εκπαιδευτής-οδηγός καταβάσεων φαραγγιών. Ο Γ. Ανδρέου διοργάνωσε από το 2002 όλες τις αποστολές εξερεύνησης των φαραγγιών της Σαμοθράκης. Γνωρίζει όλα τα μονοπάτια και τα απόκρημνα περάσματα του νησιού, τους κινδύνους και ότι χρειάζεται για την ομαλή πορεία της ομάδας.
Προϋποθέσεις
Βασική προϋπόθεση είναι να σας αρέσουν οι μεγάλες διαδρομές στο βουνό, η πεζοπορία και η περιπέτεια. Για να ακολουθήσετε αυτό το πρόγραμμα, καλό θα ήταν  να έχετε κάνει τουλάχιστον 2 καταβάσεις φαραγγιών μαζί μας, για να αξιολογήσουμε το επίπεδο και τις δυνατότητές σας.
Επίπεδο φυσικής κατάστασης:
Να αντέχετε ολοήμερες δραστηριότητες, να γνωρίζετε κολύμβηση, να μπορείτε να πηδήξετε στο νερό από ύψος 2 μέτρων, να μπορείτε να κουβαλήσετε ένα σακίδιο με τον ατομικό σας εξοπλισμό.
Αναλυτικά:
1η μέρα φαράγγι Φονιά Β' μέρος.
1,5 ώρα μονοπάτι, 4 ώρες canyoning.
2η μέρα φαράγγι Γριά Βάθρα. 2 ώρες μονοπάτι, 6 ώρες canyoning.(οι μεγαλύτερες τσουλήθρες είναι εκεί!!!
3η ημέρα. Ξεκούραση και το απόγευμα
3 ώρες πεζοπορία και διανυκτέρευση στο βουνό με υπνοσάκους, προσεγγίζοντας την διαδρομή της επόμενης ημέρας.

4η ημέρα φαράγγι Γυάλι. Είναι το μεγαλύτερο και δυσκολότερο
φαράγγι της Σαμοθράκης, με 7 ώρες canyoning. Το βράδυ διανυκτέρευση στην παραλία με υπνοσάκους και την επόμενη ημέρα επιβίβαση σε βάρκα με προορισμό τον Κρεμαστό.

5η ημέρα καταρράκτης Κρεμαστός. 230 μέτρα κατάβασης. Η συγκλονιστικότερη εμπειρία της Σαμοθράκης! Τελειώνουμε στη θάλασσα και επιβιβαζόμαστε σε βάρκα που μας περιμένει. 1,5 ώρα μονοπάτι, 4 ώρες canyoning.

Θα πρέπει απαραιτήτως να έχετε μαζί σας τα εξής:
πεζοπορικό παντελόνι, καπέλο, μπλούζα, ελαφρύ αντιανεμικό jacket, μαγιό, ένα ζευγάρι υποδήματα για το περπάτημα στο νερό, ένα μπουκάλι με εμφιαλωμένο νερό + snacks, πετσέτα και 2-3 ζευγάρια κάλτσες ορειβασίας-πεζοπορίας, υπνόσακο.
Για καλύτερo κι ασφαλέστερo περπάτημα, σας προτείνουμε να προμηθευτείτε τα ειδικά αντιολισθητικά υποδήματα για canyoning. Κόστος από 20-140 ευρώ. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας τα προμηθεύσουμε από το κατάστημά μας.
Μετακίνηση
Στο πρόγραμμα δεν περιλαμβάνονται οι μετακινήσεις. Υπάρχει όμως η δυνατότητα να αναλάβουμε τις μετακινήσεις σας στο νησί, κατόπιν συνεννόησης.
Διαμονή - Έδρα
Η έδρα της Hellas canyon βρίσκεται στα Θέρμα. Την διαμονή την επιλέγεται μόνοι σας. Ελεύθερη επιλογή για διαμονή σε camping ή σε δωμάτια
.


Εξοπλισμός
Σε όλους τους συμμετέχοντες παρέχεται πλήρης εξοπλισμός διάσχισης φαραγγιών που περιλαμβάνει: (κράνος, πλήρης στολή νεοπρέν, ζώνη ασφαλείας, σακίδιο για canyoning, στεγανό δοχείο).


Ομάδα
Μέγιστος αριθμός της ομάδας: 12 άτομα.
Τιμή: Επίπεδο δυσκολίας 4 και κόστος 365€
(έκπτωση των μελών μας -30%) = 255€
(η τιμή περιλαμβάνει την επιμέλεια όλου του προγράμματος, την εκπαιδευτική κατάρτηση, την παροχή του ειδικού εξοπλισμού, τις μετακινήσεις με τη βάρκα στα φαράγγια του νοτίου μέρους).

ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΑΥΤΟΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΕΧΟΥΝ ΕΚΠΤΩΣΗ ΑΠΟ 50% ΕΩΣ 60%                                             

Επικοινωνήστε μαζί μας για διευκρινήσεις

Υπεύθυνος οδηγός, εκπαιδευτής:

Γιώργος Ανδρέου Από το 1999. Ασφάλεια, συνέπεια, εμπειρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας 6972662269