3ήμερο Canyoning στα Ζαγοροχώρια. Δύο φαράγγια στο Βραδέτο και την τρίτη ημέρα το φαράγγι Βικάκι.

 Επίπεδο δυσκολίας 3.
3ήμερο Canyoning στα Ζαγοροχώρια.

Δύο φαράγγια στο Βραδέτο και  την τρίτη ημέρα το φαράγγι Βικάκι.

Τα Ζαγοροχώρια είναι ένας από τους καλύτερους προορισμούς στην Ελλάδα, γιατί συνδυάζουν άγρια φύση, όμορφη αρχιτεκτονική και πραγματικά πολύ σπάνιες εικόνες. Τα περισσότερα φαράγγια της περιοχής είναι αρκετά στενά και πολύ όμορφα. Τα φαράγγια του προγράμματος έχουν αφετηρία το Βραδέτο και καταλήγουν στο φαράγγι της Μεζαριάς. Το ένα από αυτά σε κάποιο σημείο του είναι αρκετά σκοτεινό. Στα δύο από τα φαράγγια δεν χρειάζεται στολή Νεοπρέν, ενώ την τελευταία ημέρα τχρειάζεται. Είναι μια δραστηριότητα με αρκετές καταβάσεις σχοινιών και σας προσφέρει την δυνατότητα να γνωρίσετε την μοναδική αυτή περιοχή και το μεγάλο φαράγγι της Μεζαριάς. Το μέρος αυτό είναι ένα κομβικό σημείο φαραγγιών. Στο τρίτο φαράγγι, το Βικάκι, δεν θα γίνει χρήση σχοινιών, αλλά έχει πολλά σημεία που πρέπει να κολυμπήσετε.
Προϋποθέσεις
ΔΕΝ χρειάζεται να έχετε  προηγούμενη εμπειρία, αρκεί μια στοιχειώδη φυσική κατάσταση και αγάπη για τη φύση και τον αθλητισμό. Στην εκδρομή μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όλοι, τόσο αυτοί που ασχολούνται ήδη με το canyoning όσο και αυτοί που θέλουν να δοκιμάσουν για πρώτη φορά.
Επίπεδο φυσικής κατάστασης:
Να έχετε μέτρια αντοχή, να μην έχετε υψοφοβία, να γνωρίζετε κολύμβηση και να μπορείτε να κουβαλήσετε ένα σακίδιο με τον ατομικό σας εξοπλισμό.
Διάρκεια
κατάβασης φαραγγιών 3-5 ώρες
πεζοπορίας 30΄- 50΄
ώρα έναρξης στις 9:00
ώρα λήξης στις 16:00
Το ραντεβού μας είναι στο Καπέσοβο
Κατάλληλη περίοδος
Όλο το χρόνο
Θα πρέπει απαραιτήτως να έχετε μαζί σας τα εξής:
πεζοπορικό παντελόνι, ένα ζευγάρι πεζοπορικά υποδήματα, μπλούζα και ελαφρύ jacket ένα μπουκάλι με εμφιαλωμένο νερό  1,5lt+ snacks,
Μετακίνηση
Οι μετακινήσεις είναι σύντομες και σε καλούς δρόμους και γίνονται με δικά σας αυτοκίνητα αποφεύγοντας έτσι επιπλέον επιβαρύνσεις.
Κατάλυμα
Δύο διανυκτερεύσεις με πρωινό σε παραδοσιακό ξενώνα στο Τσεπέλοβο.
Τιμή195€- Επίπεδο δυσκολίας 3.
Σε όλους τους συμμετέχοντες παρέχεται πλήρης
εξοπλισμός διάσχισης φαραγγιών που περιλαμβάνει:
(κράνος, στολή νεοπρέν 5mm, ζώνη ασφαλείας, σακίδιο για canyoning, στεγανό δοχείο).

Υπεύθυνος οδηγός, εκπαιδευτής:
Γιώργος Ανδρέου Από το 1999. Ασφάλεια, συνέπεια, εμπειρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας 6972662269