2ήμερο. Όθρη. Καταφύγιο, πεζοπορία, canyoning.

 Επίπεδο δυσκολίας 2.
Όθρη. Σε Καταφύγιο. Ελαφριά πεζοπορία και Canyoning.

Κόστος για το διήμερο με τη διαμονή 69,00€
Για να απολαύστε και να δείτε με τον καλύτερο και οικονομικότερο τρόπο
το βουνό των Τιτάνων, φτιάξαμε ένα πρόγραμμα κατάλληλο για όλους.
Σαββατοκύριακο με πεζοπορία και Canyoning στην Όθρη. Φαράγγι Κακόρρεμα.
Όθρυς! Ένα βουνό ξεχασμένο, άγνωστο, άγριο, με απότομα φαράγγια, σπηλιές, έλατα, και μεγάλη ιστορία. Το βουνό των Τιτάνων. Εδώ κατοικούσαν οι Τιτάνες πριν τους Ολύμπιους θεούς. Για να απολαύστε και να δείτε με τον καλύτερο και οικονομικότερο τρόπο το βουνό των Τιτάνων, φτιάξαμε ένα πρόγραμμα κατάλληλο για όλους. Το ραντεβού μας είναι το Σάββατο στις 10:00 π.μ. στον Αλμυρό Μαγνησίας (πλάι στην Εθνική οδό). Στη συνέχεια, κατευθυνόμαστε προς την οροσειρά της Όθρης και σε λίγο θα φθάσουμε στο πέτρινο καταφύγιο που θα μας φιλοξενήσει, το οποίο βρίσκεται μέσα σε έναν μαγευτικό ελατότοπο. Μόλις τακτοποιηθούμε, θα ξεκινήσουμε ελαφριά πεζοπορία για ξενάγηση της περιοχής και κοντά στο σούρουπο θα επιστρέψουμε στην βάση μας. Εκεί συνεχίζουμε με φαγητό, ντόπιο κρασί και μια βραδιά δίπλα στη ζεστή φωτιά. Την επόμενη ημέρα, Κυριακή, κατά τις 9 το πρωί αρχίζουμε να ετοιμαζόμαστε για canyoning αφήνοντας τον χώρο διαμονής μας. Προορισμός μας το φαράγγι Κακόρρεμα. Είναι ένα στενό κι εντυπωσιακό φαράγγι της περιοχής, με αρκετούς καταρράκτες κι όμορφα χρώματα της φύσης. Η δραστηριότητά μας τελειώνει περίπου στις 16:00.
Προϋποθέσεις
ΔΕΝ χρειάζεται να έχετε  προηγούμενη εμπειρία, αρκεί μια στοιχειώδη φυσική κατάσταση και αγάπη για τη φύση και τον αθλητισμό. Στην εκδρομή μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όλοι, τόσο αυτοί που ασχολούνται ήδη με το canyoning όσο και αυτοί που θέλουν να δοκιμάσουν για πρώτη φορά
Επίπεδο φυσικής κατάστασης:
Να έχετε μέτρια αντοχή.
Κατάλληλη περίοδος
Όλο το χρόνο.
Θα πρέπει απαραιτήτως να έχετε μαζί σας τα εξής:
μαγιό ή σορτσάκι, ένα ζευγάρι αθλητικά υποδήματα για το περπάτημα στο νερό, ένα ισοθερμικό μπλουζάκι, ένα μπουκάλι με εμφιαλωμένο νερό + snacks, μια πετσέτα, ελαφριά ρούχα για την πεζοπορία.
Μετακίνηση
Έρχεστε με δικά σας μέσα. Μετακινούμαστε σε άσφαλτο και για μικρή απόσταση (1 χλμ)σε αρκετά βατό χωματόδρομο.
Κατάλυμα
Διαμονή με υπνόσακους σε όμορφο πέτρινο καταφύγιο, με κουζίνα και τουαλέτες, μια ημέρα πριν την βασική μας δραστηριότητα. Το καταφύγιο μπορεί να φιλοξενήσει σε κρεβάτια 15 άτομα, ενώ υπάρχει δυνατότητα κατασκήνωσης στον προαύλιο χώρο.
Διατροφή
Ο καθένας πρέπει να κανονίσει να φέρει μαζί του φαγητό για 2 ημέρες. Υπάρχει δυνατότητα χρήσης κουζίνας.
Εξοπλισμός
Σε όλους τους συμμετέχοντες παρέχεται πλήρης εξοπλισμός διάσχισης φαραγγιών που περιλαμβάνει:
(κράνος, πλήρης στολή νεοπρέν 5mm, ζώνη ασφαλείας, σακίδιο για canyoning, στεγανό δοχείο).
Τιμή: 69 €- Επίπεδο δυσκολίας 2.
Στις τιμές περιλαμβάνονται οι δραστηριότητες και η διαμονή.

Υπεύθυνος οδηγός, εκπαιδευτής:
Γιώργος Ανδρέου Από το 1999. Ασφάλεια, συνέπεια, εμπειρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας 6972662269