8 ημέρες όμορφη περιπέτεια! Διακοπές και canyoning στο νησί της Σαμοθράκης.

 Επίπεδο δυσκολίας 4.
Διακοπές και canyoning στο νησί της Σαμοθράκης.

Πρόγραμμα: εβδομάδα με Canyoning στα φαράγγια της Σαμοθράκης και κατασκήνωση στις άγνωστες κι ερημικές παραλίες του νησιού.
7 Φαράγγια: Γρηγοράκη, Γριά Βάθρα, Φονιάς, Καραγιαννάκη, Βάτος, Κρεμαστός, Γυάλι.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Διακοπές και canyoning στο νησί της Σαμοθράκης, με ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα που συνδυάζει canyoning, πεζοπορία, κατασκήνωση στις απρόσιτες νότιες παραλίες, καθώς και γνωριμία με το νησί και την ιστορία του. Η Σαμοθράκη είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για canyoning σε συνδυασμό με διακοπές. Απευθύνεται σε όλους όσους αρέσει η περιπέτεια, προσφέροντας έτσι την δυνατότητα εναλλακτικών διακοπών. Το πρόγραμμα αυτό χωρίζεται σε δύο ενότητες. Η πρώτη ενότητα περιλαμβάνει κατάβαση τριών φαραγγιών στο βόρειο μέρος της Σαμοθράκης. Τα φαράγγια  Γρηγοράκη, Γριά Βάθρα και Φονιά. Η διανυκτέρευση αυτές τις μέρες γίνεται σε οργανωμένο camping ή σε ενοικιαζόμενα δωμάτια. Η δεύτερη ενότητα περιλαμβάνει κατάβαση τριών φαραγγιών στο νότιο μέρος της Σαμοθράκης. Τα φαράγγια  Καραγιαννάκη & Βάτος, Κρεμαστός, Γυάλι. Η διανυκτέρευση γίνεται στις νότιες παραλίες της Σαμοθράκης με ελεύθερο camping και οι μετακινήσεις μας με βάρκα. Ένα από τα καλύτερα προγράμματα, συνδυάζοντας canyoning και διακοπές στη θάλασσα.
Η ιδιομορφία και οι διάφορες δυσκολίες του νησιού, ειδικά στο θέμα των μονοπατιών, απαιτούνε καλή οργάνωση και εξασφάλιση των μετακινήσεών.
Την διοργάνωση επιμελείται ο Γιώργος Ανδρέου, εκπαιδευτής-οδηγός καταβάσεων φαραγγιών. Ο Γιώργος Ανδρέου, από το 2002, ξεκίνησε την διοργάνωση των αποστολών εξερεύνησης των φαραγγιών της Σαμοθράκης. Γνωρίζει αρκετά καλά όλα τα μονοπάτια και τα απόκρημνα περάσματα του νησιού, τους κινδύνους και ότι χρειάζεται για την ομαλή πορεία της ομάδας.
Προϋποθέσεις
Βασική προϋπόθεση είναι να σας αρέσει η άγρια φύση, το trekking, τα παιχνίδια με τα νερά των φαραγγιών, οι άγνωστες παραλίες και η περιπέτεια. Θα πρέπει να έχετε κάνει τουλάχιστον 1 με 2 καταβάσεις φαραγγιών και να μπορείτε να περπατάτε 2 ώρες κάθε μέρα κάνοντας  3-6 ώρες canyoning.
Επίπεδο φυσικής κατάστασης:
Να έχετε καλή αντοχή, να γνωρίζετε κολύμβηση, να μην έχετε υψοφοβία, να μπορείτε να πηδήξετε στο νερό από ύψος 2μέτρων, να μπορείτε να κουβαλήσετε ένα σακίδιο με τον ατομικό σας εξοπλισμό.
Διάρκεια
1η ημέρα φαράγγι Γρηγοράκη. 1 ώρα μονοπάτι, 4 ώρες canyoning. Ημέρα εξοικείωσης.
2η ημέρα φαράγγι Γριά Βάθρα. 2 ώρες μονοπάτι, 6 ώρες canyoning.(οι μεγαλύτερες τσουλήθρες είναι εκεί!!!
3η ημέρα φαράγγι Φονιά. 1 ώρα μονοπάτι, 3 ώρες canyoning 1 ώρα μονοπάτι! ένα τέλειο φαράγγι!
4η μέρα φαράγγι Καραγιαννάκη & Βάτου. 1,5 ώρα μονοπάτι, 5 ώρες canyoning. Μετά κατασκήνωση στην παραλία του Βάτου
5η ημέρα ξεκούραση με camping στην παραλία του Βάτου
6η ημέρα καταρράκτης Κρεμαστός. 230 μέτρα κατάβασης. Η συγκλονιστικότερη εμπειρία της Σαμοθράκης! Τελειώνουμε στην θάλασσα και επιβιβαζόμαστε σε σκάφος που μας περιμένει. 2μιση ώρες μονοπάτι, 4 ώρες canyoning. Επιστροφή στην παραλία του Βάτου για διανυκτέρευση
7η ημέρα φαράγγι Γυάλι. 4ώρες μονοπάτι από την παραλία του Βάτου και 6,5 ώρες canyoning. Τελειώνοντας διανυκτερεύουμε στην όμορφη και ερημική παραλία στην έξοδο του φαραγγιού. Ο κατασκηνωτικός μας εξοπλισμός και τα τρόφιμα, μεταφέρονται με βάρκα από την μια παραλία στην άλλη. Η επιστροφή γίνεται με βάρκα, την επόμενη ημέρα το μεσημέρι.
Κατάλληλη περίοδος
Αύγουστος
Θα πρέπει απαραιτήτως να έχετε μαζί σας τα εξής:
πεζοπορικό παντελόνι, καπέλο, μπλούζα, ελαφρύ αντιανεμικό jacket μαγιό, ένα ζευγάρι αντιολισθητικά υποδήματα για περπάτημα στο νερό, ένα μπουκάλι με εμφιαλωμένο νερό + snacks, μια πετσέτα, υπνόσακο.
Μετακίνηση
Οι μετακινήσεις της πρώτης ενότητας του προγράμματος γίνονται με αυτοκίνητα και της δεύτερης ενότητας γίνονται με βάρκα. Αναλαμβάνουμε όλες τις μετακινήσεις σας στο νησί, (αυτοκινήτου & βάρκας).
Διαμονή - Έδρα
Η βάση μας και η διαμονή μας στην πρώτη ενότητα του προγράμματος θα είναι στο χωριό Θέρμα. Υπάρχει δυνατότητα επιλογής σας  για να μείνετε σε camping ή σε δωμάτια.
Κατάλυμα
1) 4 διανυκτερεύσεις. Διαμονή στο Camping. Φροντίστε να φέρετε τον κατασκηνωτικό σας 
     εξοπλισμό.
2) 4 διανυκτερεύσεις. Διαμονή σε ξενοδοχείο, με πρωινό.
Ομάδα

Μέγιστος αριθμός ομάδας: 10 άτομα.

Τιμή: 470€- Επίπεδο δυσκολίας 4.
Σε όλους τους συμμετέχοντες παρέχεται πλήρης εξοπλισμός διάσχισης φαραγγιών που περιλαμβάνει:
(κράνος, πλήρης στολή νεοπρέν 5mm, ζώνη ασφαλείας, σακίδιο για canyoning, στεγανό δοχείο).
Στην τιμή περιλαμβάνονται:(όλες οι καταβάσεις+
ασφαλιστική καλυψη,+3 γεύματα+ 3 ημέρες μετακινήσεις με το πλοίο), την
διαμονή σε camping την αναλαμβάνετε  εσείς , αν επιθυμείτε διαμονή σε ξενοδοχείο υπολογίστε επιπλέον 20€ το άτομο ανα ημέρα σε δίκλινο ή 17€ σε τρίκλινο με καλό πρωινό! Αν δεν έχετε μεταφορικό μέσον για τις μετακινήσεις σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Υπεύθυνος οδηγός, εκπαιδευτής:
Γιώργος Ανδρέου Από το 1999. Ασφάλεια, συνέπεια, εμπειρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας 6972662269