3ήμερο Canyoning και river trekking στην Ευρυτανία. Φαράγγια: Βαθύρεμα, Ροσκά & Πανταβρέχει & Μαύρη Σπηλιά.

 Επίπεδο δυσκολίας 3.
3ήμερο Canyoning και river trekking στην Ευρυτανία.

Φαράγγια: Βαθύρεμα, Ροσκά & Πανταβρέχει & Μαύρη Σπηλιά.

Τα φαράγγια της Ευρυτανίας είναι μοναδικά σε ομορφιά και από τα ομορφότερα στην Ελλάδα, γιατί συνδυάζουν όμορφο περιβάλλον, κρυστάλλινα νερά, ονειρικά τοπία. Γενικά είναι αισθητικά φαράγγια σε μια μεγάλη ορεινή περιοχή της Ελλάδας.  Ο ποταμός Κρικελοπόταμος με το Πανταβρέχει , είναι ένα κομβικό σημείο φαραγγιών. Η διαμονή μας για τρεις ημέρες, θα γίνει στο χωριό Ροσκά σε μια κατάλληλα διαμορφωμένη περιοχή για κατασκήνωση. Την πρώτη ημέρα θα γνωρίσουμε την περιοχή, πεζοπορώντας σε ένα αρχαίο μονοπάτι, κατεβαίνοντας το φαράγγι Βαθύρεμα και κάνοντας river trekking στον Κρικελοπόταμο. Την δεύτερη ημέρα θα κατέβουμε ένα από τα ομορφότερα φαράγγια της Ελλάδας, το οποίο βρίσκεται κάτω από το χωριό Ροσκά. Τελειώνοντας την διαδρομή μας θα επιστρέψουμε από τον Κρικελοπόταμο και από το γνωστό [Πανταβρέχει]. Την Τρίτη ημέρα, θα διασχίσουμε την Μαύρη Σπηλιά, που είναι ένα ακόμη αισθητικό φαράγγι της περιοχής. Τρεις ημέρες με δραστηριότητες σε ένα κομβικό σημείο αισθητικών φαραγγιών.
Προϋποθέσεις
Για να λάβετε μέρος σ’ αυτό το πρόγραμμα, πρέπει να σας αρέσει η πεζοπορία, το παιχνίδι με το νερό, η κατασκήνωση και η περιπέτεια. Αν δεν έχετε καμία προηγούμενη εμπειρία με την φύση, ελάτε να γνωρίσετε μαζί μας τον επίγειο παράδεισο!  Στην εκδρομή μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όλοι, τόσο αυτοί που ασχολούνται ήδη με το canyoning όσο και αυτοί που θέλουν να δοκιμάσουν για πρώτη φορά.
Επίπεδο φυσικής κατάστασης:
Να έχετε μέτρια αντοχή, να γνωρίζετε κολύμβηση, να μπορείτε να πηδήξετε στο νερό από ύψος 1μέτρου, να μπορείτε να κουβαλήσετε ένα σακίδιο με τον ατομικό σας εξοπλισμό.
Διάρκεια
1ο φαράγγι: κατάβαση φαραγγιού 4 ώρες.
πεζοπορίας 50΄
River trekking 30΄
2ο φαράγγι: κατάβαση φαραγγιού 5 ώρες.
πεζοπορίας 20΄
River trekking 1,5 ώρα
3ο φαράγγι: κατάβαση φαραγγιού 3 ώρες.
πεζοπορίας 20΄
ώρα έναρξης στις 9:00
ώρα λήξης στις 15:30.
συνολική διάρκεια δραστηριότητας ανά ημέρα: 5, 7 και 4 ώρες αντίστοιχα
Το ραντεβού μας είναι στο χωριό Ροσκά. (θα λάβετε οδηγίες κατόπιν  επικοινωνίας μας)
Κατάλληλη περίοδος
Ιούνιος- Αύγουστος
Θα πρέπει απαραιτήτως να έχετε μαζί σας τα εξής:
μαγιό, ένα ζευγάρι αντιολισθητικά υποδήματα για το περπάτημα στο νερό, ένα μπουκάλι με εμφιαλωμένο νερό + snacks, μια πετσέτα
Αν θέλετε να αγοράσετε τα ειδικά υποδήματα του canyoning, επικοινωνήστε μαζί μας.
Μετακίνηση
Η περιοχή της Ευρυτανίας έχει χωματόδρομους χωρίς να είναι όμως απαραίτητη η χρήση αυτοκινήτου 4Χ4. Επικοινωνήστε μαζί μας για λεπτομέριες.
Κατάλυμα
Η περιοχή δεν διαθέτει καταλύματα. Οι τρεις διανυκτερεύσεις θα γίνουν σε σκηνές. Φροντίστε να έχετε μαζί σας κατασκηνωτικό εξοπλισμό. Αν δεν έχετε υπάρχει δυνατότητα ενοικίασης μόνο με 20€.
Εξοπλισμός
Σε όλους τους συμμετέχοντες παρέχεται πλήρης
εξοπλισμός διάσχισης φαραγγιών που περιλαμβάνει:
(κράνος, πλήρης στολή νεοπρέν 5mm, ζώνη ασφαλείας, σακίδιο για canyoning, στεγανό δοχείο).
Τιμή 237€- Επίπεδο δυσκολίας 3.

Υπεύθυνος οδηγός, εκπαιδευτής:
Γιώργος Ανδρέου Από το 1999. Ασφάλεια, συνέπεια, εμπειρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας 6972662269