ΦΑΡΑΓΓΙ ΓΥΑΛΙ ΣΤΗΝ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

 Επίπεδο δυσκολίας 4.

canyoning στο νησί της Σαμοθράκης, φαράγγι Γυάλι. Η Σαμοθράκη είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για canyoning σε συνδυασμό με διακοπές. Απευθύνεται σε όλους όσους αρέσει η περιπέτεια, προσφέροντας έτσι την δυνατότητα εναλλακτικών διακοπών.
Το Γυάλι είναι το μεγαλύτερο φαράγγι του νησιού και αρκετά δυσπρόσιτο. Το Γυάλι είναι το (απόλυτο) φαράγγι για canyoning στην Σαμοθράκη. Απευθύνεται σε απαιτητικούς και σε όσους έχουν όρεξη για μεγάλες διαδρομές. Η κατάβασή του είναι μια φοβερή εμπειρία. Στο τέλος του φαραγγιού διανυκτερεύουμε στην παραλία και την επόμενη ημέρα επιβιβαζόμαστε σε βάρκα. Την διοργάνωση και τον προγραμματισμό επιμελείται ο Γιώργος Ανδρέου, εκπαιδευτής-οδηγός καταβάσεων φαραγγιών. Ο Γ. Ανδρέου διοργάνωσε από το 2002 όλες τις αποστολές εξερεύνησης των φαραγγιών της Σαμοθράκης. Γνωρίζει τα μονοπάτια και τα απόκρημνα περάσματα του νησιού, τους κινδύνους και ότι χρειάζεται για την ομαλή πορεία της ομάδας.
Προϋποθέσεις
Βασική προϋπόθεση είναι να σας αρέσει η πεζοπορία και να αντέχετε σε πολύωρες διαδρομές. Για να λάβετε μέρος στην κατάβαση στο Γυάλι, πρέπει να έχετε προηγούμενη εμπειρία στις καταβάσεις φαραγγιών και να έχετε κριθεί από τον υπεύθυνο εκπαιδευτή-οδηγό. Το δίπτυχο ταχύτητα κι ασφάλεια είναι απαραίτητο.
Επίπεδο φυσικής κατάστασης:
Να έχετε πολύ καλή αντοχή, να γνωρίζετε κολύμβηση, να μπορείτε να κουβαλήσετε το σακίδιο με τον ατομικό σας εξοπλισμό, να έχετε ομαδικό πνεύμα και προθυμία.
Διάρκεια
7-8 ώρες canyoning, 3-4 ώρες πεζοπορία.
Θα πρέπει απαραιτήτως να έχετε μαζί σας τα εξής:
πεζοπορικό παντελόνι, καπέλο, μπλούζα, ελαφρύ αντιανεμικό jacket, μαγιό, ένα ζευγάρι υποδήματα για το περπάτημα στο νερό, ένα μπουκάλι με εμφιαλωμένο νερό + snacks, πετσέτα και 2-3 ζευγάρια κάλτσες ορειβασίας-πεζοπορίας, υπνόσακο. 
Για καλύτερo κι ασφαλέστερo περπάτημα, σας προτείνουμε να προμηθευτείτε τα ειδικά αντιολισθητικά υποδήματα για canyoning. Κόστος από 20-140 ευρώ. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας τα προμηθεύσουμε από το κατάστημά μας.

Εξοπλισμός
Σε όλους τους συμμετέχοντες παρέχεται πλήρης
εξοπλισμός διάσχισης φαραγγιών που περιλαμβάνει:
(κράνος, πλήρης στολή νεοπρέν, ζώνη ασφαλείας, σακίδιο για canyoning, στεγανό δοχείο).
Τιμή:109 €- Επίπεδο δυσκολίας 4.

Μετακίνηση: Στο πρόγραμμα δεν περιλαμβάνονται οι μετακινήσεις. Υπάρχει όμως η δυνατότητα να αναλάβουμε τις μετακινήσεις σας στο νησί, κατόπιν συνεννόησης.


Υπεύθυνος οδηγός, εκπαιδευτής:
Γιώργος Ανδρέου Από το 1999. Ασφάλεια, συνέπεια, εμπειρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας 6972662269