3ήμερο Canyoning στο Πήλιο. Φαράγγια: Νταμούχαρης, Φακίστρας & Μυλοποτάμου

 Επίπεδο δυσκολίας 3.
3ήμερο Canyoning στο Πήλιο.

Φαράγγια: Νταμούχαρης, Φακίστρας & Μυλοποτάμου

Όταν κατέβετε  κάποια από τα φαράγγια του Πηλίου, θα καταλάβετε ότι ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα σε τρία πράγματα. Από την πλούσια βλάστησή τους, από τις όμορφες παραλίες που εκβάλει το καθένα και από τον μύθο των Κενταύρων που βρίσκονται κρυμμένοι μέσα τους. Ο συνδυασμός πεζοπορίας και canyoning με έξοδο σε όμορφες παραλίες, είναι σπάνιος! Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις καταβάσεις φαραγγιών με κατάληξη σε όμορφες παραλίες του ανατολικού Πηλίου.
Προϋποθέσεις
Για όλα τα φαράγγια του Πηλίου, δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία στις τεχνικές του canyoning. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διαθέτουν μια στοιχειώδη φυσική κατάσταση και να αγαπούν τον αθλητισμό και τη ζωή στη φύση. Στην εκδρομή μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όλοι, τόσο αυτοί που ασχολούνται ήδη με το canyoning όσο και αυτοί που θέλουν να δοκιμάσουν για πρώτη φορά.
Επίπεδο φυσικής κατάστασης:
Να έχετε μέτρια αντοχή, να γνωρίζετε κολύμβηση, να μην έχετε υψοφοβία, να μπορείτε να πηδήξετε στο νερό από ύψος 1-2 μέτρα, να μπορείτε να κουβαλήσετε ένα σακίδιο με τον ατομικό σας εξοπλισμό.
Διάρκεια
κατάβασης φαραγγιών 3 ώρες
πεζοπορίας 20΄
ώρα έναρξης στις 10:00
ώρα λήξης στις 15:30
Το ραντεβού μας είναι στις 9:30 στην Τσαγκαράδα Πηλίου.
Κατάλληλη περίοδος
Όλο το χρόνο (από Δεκέμβριο-Μάιο τα φαράγγια έχουν νερά).
Θα πρέπει απαραιτήτως να έχετε μαζί σας τα εξής:
Ένα μικρό σακίδιο, πετσέτα, ένα αντιανεμικό jacket, καπέλο, γυαλιά ηλίου, ένα μπουκάλι νερό. Επίσης θα πρέπει να φοράνε ένα ελαφρύ παντελόνι για πεζοπορία, μαγιό, ένα t-shirt και ένα ζευγάρι υποδήματα πεζοπορίας.             
Μετακίνηση
Οι μετακινήσεις είναι σύντομες και σε καλούς δρόμους και γίνονται με δικά σας αυτοκίνητα αποφεύγοντας έτσι επιπλέον επιβαρύνσεις.
Κατάλυμα
Δύο διανυκτερεύσεις  σε παραδοσιακό ξενοδοχείο στην Τσαγκαράδα Πηλίου με πρωινό. (σε περιόδους αιχμής οι τιμές των καταλυμάτων αλλάζουν)
Τιμή 190€
Σε όλους τους συμμετέχοντες παρέχεται πλήρης εξοπλισμός διάσχισης φαραγγιών που περιλαμβάνει:
(κράνος, πλήρης στολή νεοπρέν 5mm, ζώνη ασφαλείας, σακίδιο για canyoning, στεγανό δοχείο).

Υπεύθυνος οδηγός, εκπαιδευτής:
Γιώργος Ανδρέου Από το 1999. Ασφάλεια, συνέπεια, εμπειρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας 6972662269