3ήμερο Canyoning στη Κρήτη.Φαράγγια: Καβουσίου, Πορτέλας & Χα.

 Επίπεδο δυσκολίας 3.
3ήμερο Canyoning στα Κρήτη.

Φαράγγια: Καβουσίου, Πορτέλας & Χα.
Η Κρήτη είναι ένας από τους καλύτερους προορισμούς canyoning στην Ελλάδα. Τα ομορφότερα φαράγγια της Κρήτης βρίσκονται στον νομό Ηρακλείου, απ’ τη μεριά του Λιβυκού πελάγους και στον νομό Λασιθίου, κοντά στον Άγιο Νικόλαο. Το φαράγγι Καβουσίου είναι ο πρώτος προορισμός. Ένα εξαιρετικά όμορφο και στενό φαράγγι κοντά στο Λιβυκό πέλαγος. Το φαράγγι της Πορτέλας το οποίο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από του Καβουσίου, είναι ο δεύτερος προορισμός μας. Είναι ένα από τα ομορφότερα φαράγγια της Κρήτης με σπάνια χρώματα και διάκοσμο! Το τρίτο φαράγγι  είναι του  Χά, το οποίο βρίσκεται πάνω σε ένα ενεργό ρήγμα με σπάνιους γεωλογικούς σχηματισμούς και κατατάσσεται σε ένα από τα ομορφότερα της Ελλάδας και του κόσμου.
Προϋποθέσεις
θα πρέπει να ασχολείστε έστω και ελάχιστα με δραστηριότητες του βουνού, χωρίς να έχετε απαραίτητα προηγούμενη εμπειρία στο canyoning. Μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όλοι, τόσο αυτοί που ασχολούνται ήδη με το canyoning, όσο και αυτοί που θέλουν να δοκιμάσουν για πρώτη φορά.
Επίπεδο φυσικής κατάστασης:
Να έχετε μέτρια αντοχή, να γνωρίζετε κολύμβηση, να μην έχετε υψοφοβία, να μπορείτε να πηδήξετε στο νερό από ύψος  2μέτρων, να μπορείτε να κουβαλήσετε ένα σακίδιο με τον ατομικό σας εξοπλισμό.
Διάρκεια
1ο φαράγγι: κατάβασης φαραγγιού 3 ώρες.
                    πεζοπορίας 1ώρα.
2ο φαράγγι: κατάβασης φαραγγιού 5ώρες.
                    πεζοπορίας 30΄
3ο φαράγγι: κατάβασης φαραγγιού 5 ώρες.
                    πεζοπορίας 20΄
Κατάλληλη περίοδος
Φεβρουάριος-Μάρτιος-Απρίλιος
Θα πρέπει απαραιτήτως να έχετε μαζί σας τα εξής:
πεζοπορικό παντελόνι, μπλούζα και ελαφρύ jacket μαγιό, ένα ζευγάρι αντιολισθητικά υποδήματα για περπάτημα στο νερό, ένα μπουκάλι με εμφιαλωμένο νερό + snacks, μια πετσέτα, ελαφριά ρούχα για τις πεζοπορίες.
Μετακίνηση
Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο μετακινήσεών σας. Ή μετακινήστε με δικά σας αυτοκίνητα, ή αναλαμβάνουμε εμείς όλες τις μετακινήσεις σας. Στην δεύτερη περίπτωση, αναλαμβάνουμε με δικό μας όχημα για τις ημέρες του προγράμματός μας, όλες τις μετακινήσεις σας. Σας παραλαμβάνουμε και σας αφήνουμε στο αεροδρόμιο, στο λιμάνι, ή εκεί που είναι καλύτερο για εσάς.
Τιμή 195 €- Επίπεδο δυσκολίας 3.
Σε όλους τους συμμετέχοντες παρέχεται πλήρης
εξοπλισμός διάσχισης φαραγγιών που περιλαμβάνει:
(κράνος, πλήρης στολή νεοπρέν 5mm, ζώνη ασφαλείας, σακίδιο για canyoning, στεγανό δοχείο).

Υπεύθυνος οδηγός, εκπαιδευτής:
Γιώργος Ανδρέου Από το 1999. Ασφάλεια, συνέπεια, εμπειρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας 6972662269