Knowledge is waterproof!

Ποιοί είμαστε.
Η Ελληνική ακαδημία καταβάσεων φαραγγιών Hellas canyon academy είναι η εκπαιδευτική ομάδα της Hellas canyon η οποία ανήκει στον ΕΣΕΦ (Ελληνικός Σύλλογος Εξερεύνησης Φαραγγιών) κι ασχολείται με την εκπαίδευση και την ανάπτυξη του Ελληνικού canyoning.
Ο ΕΣΕΦ είναι ο πρωτοπόρος Ελληνικός οργανισμός που διοργανώνει από το 2003, αποκλειστικά και μόνο, σχολές κι εξερευνήσεις φαραγγιών σε όλη την Ελλάδα.
Οι περισσότερες διαδρομές canyoning είναι έργο του ΕΣΕΦ και του ιδρυτή του, Γιώργο Ανδρέου, ο οποίος είναι πρωτοπόρος στην Ελλάδα και ιδιαίτερα ενεργός. Η εκπαίδευση στην Hellas canyon academy, έχει βάση τα Γαλλικά πρότυπα της EFC, αλλά και επιρροές από τα καλύτερα Ευρωπαϊκά συστήματα εκπαίδευσης. Η διδακτέα ύλη εναρμονίζεται πλήρως με τις εξελιγμένες Ευρωπαϊκές σχολές καταβάσεων φαραγγιών.
Οι απόφοιτοι ανήκουν και στο μητρώο της ΣΟΕ (Σπηλαιολογική Ομοσπονδία Ελλάδος).
Η έδρα της ακαδημίας είναι στην κεντρική Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Βόλο, με παράρτημα στην Αθήνα. Ο πυρήνας του canyoning, είναι η κεντρική Ελλάδα, γιατί οι περισσότερες διαδρομές βρίσκονται εκεί.
Επιμελητής εκπαίδευσης: Γ. Ανδρέου, Εκπαιδευτής ΣΟΕ, moniteur EFC, leader CAF.
Βοηθοί Εκπαιδευτές - Οδηγοί: Ο. Ανδρέου, Γ. Γεωργιάδης, Β. Παπαβασιλείου, Ε. Φωτιάδου, Γ. Δουμουλιάκας, Δ. Λιόλιος, Φ. Παπαγιάννης, Χ. Καραγκούνης, Β. Αρβανίτης, Ο. Καρδαλά, Γ. Πρατικάκης.

Γιατί με εμάς
Ο υπεύθυνος εκπαίδευσης της Hellas canyon academy είναι ο Γιώργος Ανδρέου.
Ο Γ. Ανδρέου, ανακάλυψε κι εξερεύνησε τα περισσότερα Ελληνικά φαράγγια. Τα δημοφιλέστερα και δυσκολότερα. Στη Σαμοθράκη, στη Κρήτη, στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία, στη Κεντρική Ελλάδα. Γοργοπόταμος, Πύλη παραδείσου, Πορτέλα, Χα, Γυάλι κι άλλα.
Η πείρα, η οργανωτικότητα και οι εμπειρίες του ποιό ενεργού οδηγού-εκπαιδευτή καταβάσεων φαραγγιών κι αθλητή βουνού (ορειβασία, αναρρίχηση, σπηλαιολογία, ποδηλασία, μοτοαλπινισμό), μεταφέρουν στον εκπαιδευόμενο ένα ουσιώδες μάγμα γνώσης και πρακτικής, αποκομίζοντας πολλά, με αρκετές λεπτομέρειες! Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι που ασχολούνται με το canyoning στην Ελλάδα, είναι παιδιά του ΕΣΕΦ και μαθητές του Γιώργου Ανδρέου.

Γιατί πήρα την απόφαση να συμμετάσχω σε εκπαιδευτικά προγράμματα;

Για να συμμετάσχει κάποιος σε δραστηριότητες βουνού (π.χ ορειβασία, αναρρίχηση, canyoning, rafting) δεν είναι απαραίτητο να έχει πλήρες εκπαίδευση από σχολές πάνω σ' αυτά τα σπορ, μιας και οι βασικές γνώσεις, παρέχονται από τον υπεύθυνο οδηγό του κάθε αθλήματος κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας.
Αυτός που λαμβάνει μέρος σε εκπαιδευτικά προγράμματα διαφόρων αθλημάτων, θέλει να μάθει τη σωστή σειρά των κανόνων ασφαλείας και να γίνει ενεργό μέλος αθλητικής ομάδας. Θέλει να εξελιχθεί και να κάνει στο μέλλον ποιό δύσκολες κι απαιτητικές διαδρομές. Θέλει να του λυθούν οι απορίες για πολλά πράγματα που βλέπει και δεν τα αντιλαμβάνεται από την θέση του παρατηρητή. Θέλει συνεχώς να μαθαίνει γιατί αυτός είναι και ο σκοπός της ζωής.
Η μάθηση είναι ο πλούτος γνώσης!
Η γνώση είναι θεμέλιο. Η γνώση είναι δρόμος για τη ζωή. Από τη γνώση πηγάζει η αντίληψη.
Η γνώση είναι το ποιό δυνατό όπλο.
Knowledge is waterproof!!!

Μετά την εκπαίδευση.
Το μετά, της παρακολούθησης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
Οι επιλογές που έχουν οι απόφοιτοι όλων των επιπέδων της Hellas canyon academy, είναι:
1) να συνεχίσουν το σπορ, ακολουθώντας το πρόγραμμα  της Hellas canyon, με την δυνατότητα προπληρωμής ετήσιας συνδρομής απεριόριστων διαδρομών (οικονομικά πακέτα προσαρμοσμένα στις ενότητες της ακαδημίας). Ενημερωθείτε αναλυτικά για τις συνδρομές.
2) να λαμβάνουν μέρος στις δραστηριότητες της Hellas canyon όποτε επιθυμούν καταβάλοντας κάθε φορά την συμμετοχή που τους αναλογεί

Πως λειτουργεί η Hellas canyon academy.
Η Hellas canyon academy έχει χωρίσει την εκπαίδευση σε 8 επίπεδα διάρκειας δύο ημερών το καθένα, τα οποία γίνονται όλο το χρόνο. Τα 8 επίπεδα ανήκουν σε τρεις ενότητες. Της Μύησης, των Αυτονόμων και των Ομαδαρχών. Ο εκπαιδευόμενος έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει το κάθε επίπεδο (διήμερο) σε ημερομηνίες της επιλογής του. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Hellas canyon academy είναι αρκετά ευέλικτο, δίνοντας στους εκπαιδευόμενους την δυνατότητα συμμετοχής τους σε διάφορα μέρη ανά την Ελλάδα, καλύπτοντας σχεδόν κάθε περιοχή και μεταφέροντας το μήνυμα, πως η γνώση είναι δικαίωμα όλων!

Τα εκπαιδευτικά επίπεδα και οι ενότητες της Hellas canyon academy:
1η Ενότητα. Μύησης. Περιλαμβάνει: LVL1, LVL2
2η Ενότητα. Αυτονόμων.
Περιλαμβάνει: LVL3, LVL4 LVL5.
3η Ενότητα. Ομαδαρχών.
Περιλαμβάνει: LVL6, LVL7, LVL8.
Οι εκπαιδευτικές ενότητες, διεξάγονται σε οργανωμένα πεδία κατάλληλα για εκπαίδευση και σε φαράγγια προσαρμοσμένης δυσκολίας, ανάλογα με το κάθε επίπεδο.

Κόστος συμμετοχής στα εκπαιδευτικά επίπεδα:
Για την συμμετοχή στα 4 πρώτα εκπαιδευτικά επίπεδα (διήμερα)1ο, 2ο, 3ο, 4ο, το κόστος για το καθένα είναι 80€.
(περιλαμβάνονται και οι 2 επιπλέον ημέρες καταβάσεων-πρακτικές που απαιτούνται πριν το LVL2 και το LVL3)

Για την συμμετοχή στα 4 τελευταία εκπαιδευτικά επίπεδα (διήμερα) 5ο, 6ο, 7ο και 8ο το κόστος για το καθένα είναι 95€. (περιλαμβάνονται και οι 2 επιπλέον ημέρες καταβάσεων-πρακτικές που απαιτούνται πριν το LVL5)

Το κόστος ενοικίασης ατομικού εξοπλισμού για την συμμετοχή σε οποιοδήποτε εκπαιδευτικό επίπεδο (διήμερο) είναι 20€.

Τα έξοδα μετακινήσεων, διαμονής και διατροφής βαρύνουν τον κάθε εκπαιδευόμενο.

Ιατρική βεβαίωση.
οι εκπαιδευόμενοι για την συμμετοχή τους, οφείλουν να καταθέτουν ιατρική βεβαίωση που να επιτρέπει την συμμετοχή τους σε αθλητικές δραστηριότητες. Η βεβαιώσεις έχουν ισχύ για έναν χρόνο.

Εξοπλισμός.
Ενημερωθείτε από την ενότητα της σελίδας μας ''ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ''.
Ο ομαδικός εξοπλισμός εκπαίδευσης παρέχεται από την ακαδημία: (σχοινιά, σακίδια σχοινιών, υλικά αγκυρώσεων, κλειδιά, καταβατήρες, ιμάντες, κορδονέτα, φρένα, τροχαλίες, ομαδικό φαρμακείο κλπ)
Ατομικός εξοπλισμός που πρέπει να έχει ο εκπαιδευόμενος μαζί του:
•    Παπούτσια για το φαράγγι, όσο γίνεται ποιό αντιολισθητικά και να αγκαλιάζουν τον αστράγαλο (ενημερωθείτε από την ενότητα ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ).
•    Φακός κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες.
•    Για την εκπαίδευση στο πεδίο: πεζοπορικό παντελόνι, μπλουζάκι, αντιανεμικό τζάκετ.
•    Μαγιό, πετσέτα, σακούλες σκουπιδιών για τα βρεγμένα.
     1 λίτρο νερό με snacks.
Ατομικός εξοπλισμός ειδικός για τη δραστηριότητα. (αν δεν υπάρχει, παρέχεται με ενοικίαση):
•    Κράνος, σφυρίχτρα, στολή νεοπρέν 5mm, καλτσάκια νεοπρέν.
•    Ζώνη ασφαλείας ειδική για canyoning με λανιέρες αυτασφάλισης και καταβατήρα (οχτάρι).     
     Καραμπίνερ απλό (ένα), καραμπίνερ ασφαλείας τύπου HMS (δύο).
•    Σακίδιο ειδικό για Canyoning με ειδικό στεγανό μπιτόνι.

Μετακινήσεις:
Η πρόσβαση στους χώρους εκπαίδευσης γίνεται με ιδιωτικά μέσα (ΙΧ) των εκπαιδευόμενων, στα οποία, κατόπιν συνεννοήσεως, μπορούν να συνταξιδεύουν και να μοιράζονται τα έξοδα καυσίμων, διοδίων κλπ
Διαμονή:
Ελεύθερη είναι η επιλογή για κατασκήνωση ή για διαμονή σε προτεινόμενα καταλύματα με προσιτές τιμές. Όσοι θέλουν να κατασκηνώσουν, σε όλες τις περιοχές των εκπαιδεύσεων, υπάρχει κατάλληλος χώρος για κατασκήνωση.