Εκπαιδευτικό διήμερο που απευθύνεται σε όλους εσάς που θέλετε να γνωρίσετε τις βασικές τεχνικές του μαγικού κόσμο των φαραγγιών. Γενικές γνώσεις γεωλογίας,
μετεωρολογίας, περιβάλλοντος, φυσιολογίας, που σχετίζονται με το σπορ. Γνωριμία με τον εξοπλισμό και τις τεχνικές κατάβασης με σχοινιά. Κανόνες ασφαλείας των ορειβατικών αγκυρώσεων και όλες τις τεχνικές περάσματος από σχοινιά (κλειδώματα, τραβέρσες, παρακάμψεις). Εισαγωγή κι ανάλυση, στις τεχνικές κίνησης στα νερά των φαραγγιών.

Με το εκπαιδευτικό διήμερο των βασικών τεχνικών, μαθαίνεις να σκέφτεσαι και να κρίνεις με ασφάλεια για την δραστηριότητα και γενικά για τις κινήσεις στη φύση, αλλά επιπλέον σου δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσεις και τις επόμενες σχολές στο cantoning (αυτονόμων και ομαδαρχών).

Ταχύρυθμη σχολή μύησης στον Όλυμπο.
Διήμερο με τεχνικές LVL1 & LVL2 της Hellas canyon academy.
Προετοιμασία για τη συμμετοχή στη σχολή αυτονόμων.

Την πρώτη ημέρα το πρόγραμμα ξεκινάει με εκμάθηση τεχνικών σε πεδίο κι αργότερα συνεχίζει με κατάβαση μικρού φαραγγιού για την εφαρμογή των τεχνικών.
Την δεύτερη ημέρα το πρόγραμμα συνεχίζει με την κατάβαση του φαραγγιού Ορλιά.

Κόστος διημέρου: 120€

Υπεύθυνος προγράμματος
Γιώργος Ανδρέου
Εκπαιδευτής καταβάσεων φαραγγιών
+306972662269

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες

Επίπεδο φυσικής κατάστασης: 
Να έχετε φυσική κατάσταση μεσαίου επιπέδου, να γνωρίζετε στοιχειώδη κολύμβηση, να μπορείτε να κουβαλήσετε ένα σακίδιο με τον ατομικό σας εξοπλισμό.
Θα πρέπει απαραιτήτως να έχετε μαζί σας τα εξής:
μαγιό, ένα ζευγάρι αντιολισθητικά υποδήματα για το περπάτημα στο νερό (συμβουλευθείτε μας), μπουκάλι με εμφιαλωμένο νερό + snacks,  πετσέτα, αλλαξιά με ρούχα και παπούτσια για μετά κι ελαφριά ρούχα για την πεζοπορία.
Εξοπλισμός που παρέχεται από τη διοργάνωση
Πλήρης εξοπλισμός διάσχισης φαραγγιών που περιλαμβάνει:
(κράνος, στολή νεοπρέν 5mm, ζώνη ασφαλείας, σακίδιο για canyoning, στεγανό δοχείο).