Κρήτη 5-8 Ιουνίου 2020 (τριήμερο Αγίου πνεύματος)

Στα βασικότερα φαράγγια τρέχουν νερά και οι φετινές συνθήκες είναι ιδανικές, παρόλο τους περιορισμούς που περάσαμε. Η Κρήτη είναι ένας από τους καλύτερους προορισμούς canyoning στην Ελλάδα. Ακολουθώντας τους κανόνες που θεσπίστηκαν για την προστασία της παγκόσμιας υγείας, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και η καθιερωμένη μας συνάντηση για canyoning στην Κρήτη, θα γίνει στις 5,6,7,8 Ιουνίου 2020. Οι ημερομηνίες συμπίπτουν με το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.  Η έδρα και διαμονή θα γίνει στο παραθαλάσσιο χωριό Καστρί κάτω Βιάννου.

Θέσεις περιορισμένες, λόγω των μέτρων προστασίας.

Canyoning στην Κρήτη.

  • 5-6-7-8 Ιουνίου 2020. Πρόγραμμα βασικής σχολής. 1η ημέρα συνάντηση στις 5μμ. Γνωριμία με τεχνικές + κατάβαση εκπαιδευτικού φαραγγιού, 2η ημέρα κατάβαση φαραγγιού, 3η ημέρα κατάβαση φαραγγιού, 4η ημέρα κατάβαση φαραγγιού.
  • φαράγγια κατάβασης: Παναγιάς, Καβουσίου, Πορτέλας, Άρβης.

Λίγα λόγια για τα φαράγγια του προγράμματος.

Το φαράγγι Καλάμι 1 (ή Παναγιάς), είναι ο πρώτος προορισμός και θα γίνει στις 5 Ιουνίου στις 5μμ το απόγευμα με λήξη στις 10μμ στα πλαίσια της βασικής σχολής. Φαράγγι χωρίς νερό και ιδανικό για εκπαίδευση, όπου περιλαμβάνεται και νυχτερινή κατάβαση με φακούς κεφαλής. Επιβλητικά στενό με συνεχόμενες καταβάσεις είναι το φαράγγι του Καβουσίου (6/6). Το φαράγγι της Πορτέλας είναι από τα ομορφότερα του νησιού και βασικός προορισμός για πολλούς λάτρεις του σπορ (7/6). Το φαράγγι της Άρβης είναι από τα επιβλητικότερα της Κρήτης με χαρακτηριστικό τον καταρράκτη 83 μέτρων και το σκοτεινό του βαραθρώδες πέρασμα (8/6).

Προϋποθέσεις

  • Βασική φυσική κατάσταση.
  • Εξοικείωση με τα ύψη.
  • Να μην ανήκετε στις ευπαθείς ομάδες.

Θα πρέπει απαραιτήτως να έχετε μαζί σας τα εξής:
πεζοπορικό παντελόνι, μπλούζα και ελαφρύ jacket, μαγιό, ισοθερμικό μπλουζάκι, ένα δεύτερο ζευγάρι αντιολισθητικά υποδήματα για το περπάτημα στο νερό, ένα μπουκάλι με εμφιαλωμένο νερό + snacks, μια πετσέτα, ελαφριά ρούχα για τις πεζοπορίες. Γάντια κομμένα όπως αυτά του γυμναστηρίου.

Εξοπλισμός που παρέχεται:
(κράνος, στολή νεοπρέν, ζώνη ασφαλείας, σακίδιο για canyoning, στεγανό δοχείο).

Μετακίνηση – Διαμονή -Τιμές

  • Η διαμονή θα γίνει στο χωριό Καστρί Βιάννου. Επικοινωνήστε με τα ενοικιαζόμενα δωμάτια https://www.appartements-crete.com/el/ και κάντε την κράτηση σας ενημερώνοντας ότι είστε παρέα με την Hellas canyon. Κόστος δίκλινων και τρίκλινων δωματίων 35€.
  • Τιμή του τετραημέρου της σχολής: 150€
  • Τιμή μονοήμερου:50€ (Φαράγγι Άρβης 70€)

όσοι διαθέτουν όλο τον πλήρη εξοπλισμό έχουν έκπτωση 30%

όσοι διαθέτουν τον πλήρη εξοπλισμό και είναι αυτόνομοι έχουν έκπτωση 40%

επικοινωνήστε για να οργανώσουμε το πρόγραμμα στα μέτρα σας.