10η Πανελλήνια συνάντηση canyoning. Τζουμέρκα 18-22 Ιουλίου 2014

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 10ης ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΚΑΤΑΒΑΣΕΩΝ ΦΑΡΑΓΓΙΩΝ  18-22 Ιουλίου 2014

Η 10η πανελλήνια συνάντηση καταβάσεων φαραγγιών έγινε για δεύτερη φορά στην περιοχή των Τζουμέρκων. Είναι ένας ορειβατικός προορισμός που προσφέρει μεγάλη ποικιλία ορεινών αθλημάτων. Αρκετά φαράγγια έχουν εξερευνηθεί και προσελκύουν κόσμο απ όλη την Ελλάδα. Η συνάντηση έγινε επίσης στην ίδια περιοχή πριν 2 χρόνια και η προσέλευση ήταν ιδιαίτερα μεγάλη (148 άτομα). Η επανάληψη της έγινε με την πρόσθεση καινούριων διαδρομών και με επίκεντρο το σήμα κατατεθέν των Τζουμέρκων ’’το φαράγγι της Πύλης Παραδείσου’’.

Η 10η ΠΣΚΦ διοργανώθηκε από τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΦΑΡΑΓΓΙΩΝ με την υποστήριξη του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων και με την βοήθεια και υποστήριξη του ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ & ΧΑΡΑΔΡΑΣ ΑΡΑΧΘΟΥ. Η συνάντηση έγινε υπό την αιγίδα της ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Υπεύθυνος για την διοργάνωση-ασφάλεια-πληροφόριση ήταν ο Γιώργος Ανδρέου, εκπαιδευτής καταβάσεων φαραγγιών, ο οποίος οργάνωσε και τις αποστολές εξερευνήσεων των φαραγγιών της περιοχής.

Ο Αριστείδης Ζάχαρης και Αποστόλης Τσιμπανάκος ήταν υπεύθυνοι επικοινωνίας μέσω διαδικτύου, ενώ οι καταφυγιάρχες Φώτης Δελημήτρος και Α. Τσιμπανάκος, ήταν παρόντες σε όλους τους τομείς της διοργάνωσης, προσφέροντας σημαντικό έργο.

Η περιοχή της συνάντησης

Η έδρα της 10ης ΠΣΚΦ, ήταν στο ορειβατικό καταφύγιο Μελισσουργών, του Δήμου κεντρικών Τζουμέρκων Άρτας, σε υψόμετρο 1023μ. χτισμένο στους πρόποδες της Στρογγούλας (2.107 μ.).

Οι παρουσιάσεις πραγματοποιήθηκαν στο προαύλιο χώρο του καταφυγίου, ενώ στη συνέχεια έγινε συναυλία ροκ με φαγητό και ποτό.

Η κατασκήνωση ήταν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους μέσα στα έλατα και κοντά στο καταφύγιο.

Συμμετέχοντες και ανάλυση συμμετοχών.

Ε.Σ.Ε.Φ.21Π.Ο.Ε.Φ.5
Π.Ο.Α.12ΠΡΩΤΕΑΣ2
Σ.ΕΛ.Α.Σ.13Ε.Ο.Σ ΧΑΝΙΩΝ6
Ε.Ο.Σ ΑΘΗΝΩΝ1Ε.Ο.Σ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ2
ΝΕΔΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ4ΔΕΝ ΔΗΛΩΣΑΝ ΦΟΡΕΑ12
 ΣΥΝΟΛΟ78

Την Σ.Ο.Ε εκπροσώπησαν οι:

Νικολακάκη Σοφία, Μουτσόπουλος Μανώλης, Τζελέπης Ελευθέριος κι έγιναν απονομές διπλωμάτων Initiateur.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους εργάστηκαν για την10ης ΠΣΚΦ και ειδικά:

  • τους καταφυγιάρχες για την άψογη εξυπηρέτηση, επικοινωνία, συνεργασία, φιλοξενία,
  • τον φορέα διαχείρισης ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ & ΧΑΡΑΔΡΑΣ ΑΡΑΧΘΟΥ για την οικονομική υποστήριξη,
  • Τον Γιώργο Ανδρέου για την υποστήριξη, επιμέλεια και την παροχή όλου του έντυπου υλικού,
  • όλους όσους προσέφεραν έργο με τον τρόπο τους και παραλείψαμε να τους αναφέρουμε,
  • όλους όσους συμμετείχαν και ειδικά σ’ αυτούς που ήρθαν από αρκετά μακριά.

 

Ήταν μια συνάντηση ανοιχτή προς όλους που αγαπάνε τη φύση και τους ενδιέφερε να γνωρίσουν τον κόσμο των φαραγγιών και των βουνών. Συμμετείχαν αρχάριοι, αλλά και έμπειροι φαραγγάδες απ όλη την Ελλάδα. Παρ όλη την κρίση κατάφεραν να παρευρεθούνε περίπου 90-100 άτομα, τα οποία ευχαριστούμε για την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη τους. Στα μητρώα εγγραφήκαν 78 άτομα, ενώ οι άλλοι ήσαν επισκέπτες και θαμώνες της περιοχής.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ του Ε.Σ.Ε.Φ.

Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Πινιάρη Γιασεμή.