Προγράμματα Ακαδημίας

ΑΚΑΔΗΜΙΑ

Η Ελληνική ακαδημία καταβάσεων φαραγγιών (Hellas canyon academy) έχει κύριο σκοπό την ανάπτυξη των Ελληνικών φαραγγιών (τουριστική κι αθλητική αξιοποίηση) και την διοργάνωση εκπαιδευτικών κι εκδρομικών προγραμμάτων. Παράλληλα παράγει κοινωνικό έργο με εργασίες αγκύρωσης και συντήρησης διαδρομών canyoning  σε όλη την Ελλάδα.

Η Hellas canyon academy πήρε την σκυτάλη του ΕΣΕΦ, του πρωτοπόρου Ελληνικού οργανισμού που διοργάνωνε από το 2003, αποκλειστικά και μόνο, σχολές κι εξερευνήσεις φαραγγιών σε όλη την Ελλάδα.
Οι περισσότερες διαδρομές canyoning είναι έργο του ΕΣΕΦ και του ιδρυτή του Γιώργου Ανδρέου, πρωτοπόρος στην Ελλάδα. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Hellas canyon academy, έχουν κύρια βάση τα Γαλλικά πρότυπα της EFC, αλλά και επιρροές από τα καλύτερα Ευρωπαϊκά συστήματα εκπαίδευσης. Η διδακτέα ύλη συμπίπτει πλήρως με τις εξελιγμένες Ευρωπαϊκές σχολές καταβάσεων φαραγγιών. Επίσης δεν εναρμονίζεται με τα άνευ λόγου υπερδιογκωμένα  εκπαιδευτικά προγράμματα που εμφανίζονται τον τελευταίο καιρό σε διάφορες σχολές και απλοποιεί τις διαδικασίες, επικεντρώνοντας τον εκπαιδευόμενο στην ουσία των πραγμάτων. Κύριος σκοπός της ακαδημίας είναι να μεταδώσει στον εκπαιδευόμενο ένα πλήρες και κατανοητό πρωτόκολλο ασφαλείας, χωρίς ελλείψεις και περικοπές. Η έδρα της ακαδημίας βρίσκεται στην κεντρική Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Βόλο. Ο πυρήνας του canyoning, είναι η κεντρική Ελλάδα και οι περισσότερες διαδρομές βρίσκονται εκεί.
Επιμελητής εκπαίδευσης: Γ. Ανδρέου, Moniteur EFC, εκπαιδευτής των Ε.Μ.Α.Κ μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, leader CAF, εκπαιδευτής ΣΟΕ.

Ο υπεύθυνος εκπαίδευσης της Hellas canyon academy είναι ο Γιώργος Ανδρέου ο οποίος ανακάλυψε κι εξερεύνησε τα περισσότερα Ελληνικά φαράγγια. Τα δημοφιλέστερα και δυσκολότερα. Στη Σαμοθράκη, στη Κρήτη, στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία, στη Κεντρική Ελλάδα. Γοργοπόταμος, Πύλη παραδείσου, Πορτέλα, Χα, Γυάλι κι άλλα.
Η πείρα, η οργανωτικότητα και οι εμπειρίες του πιο ενεργού οδηγού-εκπαιδευτή καταβάσεων φαραγγιών κι αθλητή βουνού (ορειβασία, αναρρίχηση, σπηλαιολογία, ποδηλασία, μοτοαλπινισμό), μεταφέρουν στον εκπαιδευόμενο ένα ουσιώδες μάγμα γνώσης και πρακτικής, αποκομίζοντας πολλά, με αρκετές λεπτομέρειες! Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι που ασχολούνται με το canyoning στην Ελλάδα είναι απόφοιτοι εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Γιώργου Ανδρέου.
Η εκπαιδευτική ομάδα της Hellas canyon academy είναι ιδιαίτερα ενεργή και πάντα έτοιμη να σας μεταδώσει την πολύτιμη εμπειρία της.

Για να συμμετάσχει κάποιος σε δραστηριότητες βουνού (π.χ ορειβασία, αναρρίχηση, canyoning, rafting) δεν είναι απαραίτητο να έχει πλήρες εκπαίδευση από σχολές πάνω σ’ αυτά τα σπορ, μιας και οι βασικές γνώσεις, παρέχονται από τον υπεύθυνο οδηγό του κάθε αθλήματος κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας.
Αυτός που λαμβάνει μέρος σε εκπαιδευτικά προγράμματα διαφόρων αθλημάτων, θέλει να μάθει τη σωστή σειρά των κανόνων ασφαλείας και να γίνει ενεργό μέλος αθλητικής ομάδας. Θέλει να εξελιχθεί και να κάνει στο μέλλον πιο δύσκολες κι απαιτητικές διαδρομές. Θέλει να του λυθούν οι απορίες για πολλά πράγματα που βλέπει και δεν τα αντιλαμβάνεται από την θέση του παρατηρητή. Θέλει συνεχώς να μαθαίνει γιατί αυτός είναι και ο σκοπός της ζωής.
Η μάθηση είναι ο πλούτος γνώσης!
Η γνώση είναι θεμέλιο. Η γνώση είναι δρόμος για τη ζωή. Από τη γνώση πηγάζει η αντίληψη.
Η γνώση είναι το πιο δυνατό όπλο.
Knowledge is waterproof!!!

Αμέσως μετά την παρακολούθηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, oι επιλογές που έχουν οι απόφοιτοι όλων των επιπέδων της Hellas canyon academy, είναι:
1) να συνεχίσουν εντατικά το σπορ, ακολουθώντας το πρόγραμμα της Hellas canyon, με την δυνατότητα προπληρωμής ετήσιας συνδρομής απεριόριστων διαδρομών (οικονομικά πακέτα προσαρμοσμένα στις ενότητες της ακαδημίας). Ενημερωθείτε αναλυτικά για τις συνδρομές.
2) να λαμβάνουν μέρος στις δραστηριότητες της Hellas canyon όποτε επιθυμούν καταβάλλοντας κάθε φορά την συμμετοχή που τους αναλογεί

3) να συνεργαστούν επαγγελματικά με την Hellas canyon

Η Hellas canyon academy έχει χωρίσει την εκπαίδευση σε 8 επίπεδα διάρκειας δύο ημερών το καθένα, τα οποία γίνονται όλο το χρόνο. Τα 8 επίπεδα ανήκουν σε τρεις ενότητες. Της Μύησης, των Αυτονόμων και των Ομαδαρχών. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Hellas canyon academy για την ενότητα ΜΥΗΣΗΣ (2-5 ημέρες) είναι αρκετά ευέλικτο, δίνοντας στους εκπαιδευόμενους την δυνατότητα συμμετοχής τους σε διάφορα μέρη ανά την Ελλάδα, καλύπτοντας σχεδόν κάθε περιοχή και μεταφέροντας το μήνυμα, πως η γνώση είναι δικαίωμα όλων! Γίνεται συνήθως Σαββατοκύριακα γιατί είναι η εισαγωγή στις τεχνικές των καταβάσεων φαραγγιών. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Hellas canyon academy για την ενότητα ΑΥΤΟΝΟΜΩΝ (8 ημέρες) & ΟΜΑΔΑΡΧΩΝ (7 ημέρες) είναι εβδομαδιαίο, όπως και σε όλες τις αντίστοιχες Ευρωπαϊκές σχολές και γίνεται στο εκπαιδευτικό κέντρο της ακαδημίας στο Βόλο και σε ειδικά οργανωμένα φαράγγια του Πηλίου, του Ολύμπου, της Όθρυος και της Οίτης.

Τα εκπαιδευτικά επίπεδα και οι ενότητες της Hellas canyon academy:
1η Ενότητα. Μύησης. Περιλαμβάνει: LVL1, LVL2 (διαρκεί 2-5 ημέρες, αναλόγως το πρόγραμμα και το επίπεδο της ομάδας)
2η Ενότητα. Αυτονόμων. Περιλαμβάνει: LVL3, LVL4 LVL5 (6+2 ημέρες πρακτική). Στο πρόγραμμα και στην τιμή περιλαμβάνονται και οι 2 επιπλέον ημέρες πρακτικής σε φαράγγι.
3η Ενότητα. Ομαδαρχών. Περιλαμβάνει: LVL6, LVL7, LVL8 (6+1 ημέρα πρακτική)

Οι εκπαιδευτικές ενότητες, διεξάγονται σε οργανωμένα πεδία κατάλληλα για εκπαίδευση και σε φαράγγια προσαρμοσμένης δυσκολίας, ανάλογα με το κάθε επίπεδο.

Για την συμμετοχή στα 4 πρώτα εκπαιδευτικά επίπεδα (διήμερα)1ο, 2ο, 3ο, 4ο, το κόστος για το καθένα είναι 120€ (ο ατομικός εξοπλισμός περιλαμβάνεται). Όσοι έχουν το δικό τους εξοπλισμό η τιμή είναι μειωμένη κατά 20€ για κάθε επίπεδο.

Για την συμμετοχή στα 4 τελευταία εκπαιδευτικά επίπεδα (διήμερα) 5ο, 6ο, 7ο, 8ο το κόστος για το καθένα είναι 150€ (ο ατομικός εξοπλισμός δεν περιλαμβάνεται). Το κόστος ενοικίασης είναι 20€ για κάθε επίπεδο.

Οι πρακτικές περιλαμβάνονται στις τιμές.

Τα έξοδα μετακινήσεων, διαμονής και διατροφής βαρύνουν τον εκπαιδευόμενο.

οι εκπαιδευόμενοι για την συμμετοχή τους, οφείλουν να καταθέτουν ιατρική βεβαίωση που να επιτρέπει την συμμετοχή τους σε αθλητικές δραστηριότητες. Η βεβαιώσεις έχουν ισχύ για έναν χρόνο.

Ο ομαδικός εξοπλισμός εκπαίδευσης παρέχεται από την ακαδημία:

(σχοινιά, σακίδια σχοινιών, υλικά αγκυρώσεων, κλειδιά, καταβατήρες, ιμάντες, κορδονέτα, φρένα, τροχαλίες, ομαδικό φαρμακείο κλπ)

Ατομικός εξοπλισμός που πρέπει να έχει ο εκπαιδευόμενος μαζί του:

  • Παπούτσια για το φαράγγι, όσο γίνεται πιο αντιολισθητικά και να αγκαλιάζουν τον αστράγαλο (ενημερωθείτε από την ενότητα ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ).
  • Φακός κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες.
  • Για την εκπαίδευση στο πεδίο: πεζοπορικό παντελόνι, μπλουζάκι, αντιανεμικό τζάκετ.
  • Μαγιό, πετσέτα, σακούλες σκουπιδιών για τα βρεγμένα.
  • 1 λίτρο νερό + snacks.

Ατομικός εξοπλισμός ειδικός για τη δραστηριότητα. (αν δεν υπάρχει, παρέχεται με την ενοικίαση):

  • Κράνος, σφυρίχτρα, στολή νεοπρέν 5mm, καλτσάκια νεοπρέν.
  • Ζώνη ασφαλείας ειδική για canyoning με λανιέρες αυτασφάλισης και καταβατήρα.
  • Καραμπίνερ απλό (ένα), καραμπίνερ ασφαλείας τύπου HMS (δύο).
  • Σακίδιο ειδικό για Canyoning 40-45 λίτρα με ειδικό στεγανό μπιτόνι.

Αγοράστε τον σωστό εξοπλισμό για καταβάσεις φαραγγιών από το κατάστημά μας με ειδικές εκπτώσεις 

Η πρόσβαση στους χώρους εκπαίδευσης γίνεται με ιδιωτικά μέσα (ΙΧ) των εκπαιδευόμενων, στα οποία, κατόπιν συνεννοήσεως, μπορούν να συνταξιδεύουν και να μοιράζονται τα έξοδα καυσίμων, διοδίων κλπ

Ελεύθερη επιλογή για κατασκήνωση ή για διαμονή σε προτεινόμενα καταλύματα με προσιτές τιμές. Το εκπαιδευτικό κέντρο στο Βόλο, παρέχει τη δυνατότητα φιλοξενίας κατόπιν συνεννόησης.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΥΗΣΗΣ

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ
ΒΑΣΙΚΕΣ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΤΑΒΑΣΗΣ ΚΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

Στο πρώτο επίπεδο, ο εκπαιδευόμενος διδάσκεται τις βασικές τεχνικές των καταβάσεων φαραγγιών, καθώς και γενικές γνώσεις γεωλογίας,
μετεωρολογίας, περιβάλλοντος, φυσιολογίας, που σχετίζονται με το σπορ. Γνωριμία με τον εξοπλισμό και τις τεχνικές κατάβασης με σχοινιά. Η πρώτη ημέρα ξεκινάει με μαθήματα σε εκπαιδευτικό πεδίο, ενώ τη δεύτερη γίνεται κατάβαση φαραγγιού κι εφαρμογή των τεχνικών.

ΚΙΝΗΣΗ ΣΕ ΦΑΡΑΓΓΙ (ΣΧΟΙΝΙΑ ΚΑΙ ΝΕΡΑ)
Στο δεύτερο επίπεδο ο εκπαιδευόμενος διδάσκεται τους γενικούς κανόνες ασφαλείας των ορειβατικών αγκυρώσεων και όλες τις τεχνικές περάσματος από σχοινιά. (κλειδώματα, τραβέρσες, παρακάμψεις). Επίσης γίνεται η πρώτη εισαγωγή κι ανάλυση, στις τεχνικές κίνησης στα νερά των φαραγγιών. Η πρώτη ημέρα ξεκινάει με μαθήματα σε εκπαιδευτικό πεδίο, ενώ τη δεύτερη γίνεται κατάβαση φαραγγιού με εφαρμογή των τεχνικών και μαθήματα στα νερά.

Η σχολές μύησης αρχαρίων οργανώνονται σε τμήματα δύο και τριών ημερών και το κόστος τους διαμορφώνεται 120€-180€ αντίστοιχα

ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟΝΟΜΩΝ SFP1

ΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΦΡΕΝΑ (ΑΝΑΒΑΣΗ-ΚΑΤΑΒΑΣΗ)

Με το τρίτο επίπεδο ο εκπαιδευόμενος ουσιαστικά ξεκινάει την ενότητα των αυτονόμων και διδάσκεται όλους τους πιθανούς τρόπους ανάβασης σε  σχοινιά, όπου αποτελούν και τη βασική δομή ανάπτυξης των τεχνικών αυτοδιάσωσης και διάσωσης. Η πρώτη ημέρα αρχίζει με κατάβαση φαραγγιού και με την επανάληψη τεχνικών των δύο προηγούμενων επιπέδων, ενώ τη δεύτερη γίνονται μαθήματα και τεχνικές σε εκπαιδευτικό πεδίο.

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ-ΚΙΝΗΣΗ ΣΕ ΦΑΡΑΓΓΙΑ ΜΕ ΝΕΡΑ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ (V3.A3.III) – ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΣΧΟΙΝΙΩΝ

Στο τέταρτο επίπεδο ο εκπαιδευόμενος μαθαίνει τους βασικούς κανόνες πρώτων βοηθειών κι αντιμετώπισης διαφόρων απρόβλεπτων καταστάσεων. Επίσης μαθαίνει να εξοικειώνεται σε φαράγγια με νερά επιπέδου δυσκολίας V3.A3.III, αντιμετωπίζοντας πιθανά προβλήματα, ενώ εκπαιδεύεται σε όλες τις βασικές τεχνικές διαχείρισης σχοινιών. Η πρώτη ημέρα ξεκινάει με μαθήματα σε εκπαιδευτικό πεδίο και τη δεύτερη ημέρα γίνονται εφαρμογές και ανάπτυξη τεχνικών σε φαράγγι.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΡΕΛΕ-ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΜΕΛΟΣ ΟΜΑΔΑΣ

Με το πέμπτο επίπεδο ο εκπαιδευόμενος ολοκληρώνει την ενότητα των αυτονόμων. Η ύλη αποτελείται από οργανωτική δομή και ειδικές τεχνικές, ενώ ο εκπαιδευόμενος διδάσκεται και τους βασικούς κανόνες αναρρίχησης. Την πρώτη ημέρα γίνονται μαθήματα σε εκπαιδευτικό πεδίο, και θεωρητικά μαθήματα για σύμβολα, χαρτογραφήσεις, τοπογραφικά, επίπεδα δυσκολίας κλπ.  Τη δεύτερη μέρα κατάβαση φαραγγιού με εφαρμογή τεχνικών.

Η σχολή αυτονόμων ολοκληρώνεται με δύο (2) ημέρες επιπλέον πρακτικής κατάβασης φαραγγιού, ως ασκούμενο διαχειριστικό μέλος ομάδας, στο πρόγραμμα της Hellas canyon

ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΥΤΟΝΟΜΩΝ:

330€ με δικό σας εξοπλισμό,

390€ με εξοπλισμό της σχολής. Στις τιμές προστίθεται 24% ΦΠΑ

LVL3 κόστος: 100€+20€ ενοικίαση εξοπλισμού=120€ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΦΡΕΝΑ (ΑΝΑΒΑΣΗ-ΚΑΤΑΒΑΣΗ)

LVL4 κόστος: 100€+20€ ενοικίαση εξοπλισμού=150€ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ-ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΣΧΟΙΝΙΩΝ.

LVL5 κόστος: 130€+20€ ενοικίαση εξοπλισμού=120€ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΡΕΛΕ-ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΜΕΛΟΣ ΟΜΑΔΑΣ (περιλαμβάνει και τις 2 ημέρες πρακτικής)

ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΜΑΔΑΡΧΩΝ SFP2

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΑΡΧΩΝ (SFP2)

Με το έκτο επίπεδο ο εκπαιδευόμενος ξεκινάει την ενότητα ομαδαρχών (ειδικών τεχνικών), περνώντας πρώτα από αξιολόγηση, όπου πρέπει να αποδείξει την ικανότητά του να παρακολουθήσει το συγκεκριμένο επίπεδο. Την πρώτη ημέρα γίνεται αξιολόγηση του επιπέδου των εκπαιδευομένων καθώς και εκμάθηση καινούριων τεχνικών. Την δεύτερη ημέρα γίνεται ανάπτυξη των τεχνικών κι εφαρμογή σε εκπαιδευτικό φαράγγι.

ΠΡΟ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑΒΑΣΕΙΣ ΦΑΡΑΓΓΙΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟ LVL5 = ΕΙΚΟΣΙ (20)
Για την εισαγωγή στο επίπεδο LVL6, γίνεται αξιολόγηση της ικανότητας των εκπαιδευομένων.

ΑΥΤΟΔΙΑΣΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗ
Στο έβδομο επίπεδο διδάσκονται οι τεχνικές διάσωσης. Ειδικές τεχνικές όπου ο εκπαιδευόμενος μαθαίνει να αντιμετωπίζει όλα τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν. Την πρώτη ημέρα γίνονται μαθήματα σε εκπαιδευτικό πεδίο και τη δεύτερη κατάβαση φαραγγιού με εφαρμογή τεχνικών του επιπέδου LVL6.

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ – ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΣΧΟΛΗΣ ΒΟΗΘΩΝ ΟΜΑΔΑΡΧΩΝ (SFP2)

Στο όγδοο επίπεδο ολοκληρώνεται η ενότητα των Ομαδαρχών SFP2. Και σ’ αυτό το επίπεδο επίσης, διδάσκονται αρκετές ειδικές τεχνικές, ενώ ο εκπαιδευόμενος μαθαίνει να αντιμετωπίζει όλα τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν σε φαράγγι επιπέδου δυσκολίας V4.A4.IV. Στην δομή της ύλης περιέχονται και γνώσεις αρματώματος φαραγγιών και μέθοδοι οργάνωσης διαφυγής από φαράγγι. Την πρώτη ημέρα γίνονται μαθήματα σε εκπαιδευτικό πεδίο και τη δεύτερη κατάβαση φαραγγιού επιπέδου δυσκολίας V4.A4.IV με εφαρμογή τεχνικών του αντίστοιχου επιπέδου.

Μετά το LVL8  ο εκπαιδευόμενος κάνει ακόμη μια ημέρα πρακτική με διαχείριση ομάδας ως βοηθός ομαδάρχη.

ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΟΜΑΔΑΡΧΩΝ – SFP2: 420€ + 24% ΦΠΑ

LVL6 κόστος: 135€ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΑΡΧΩΝ (SFP2)

LVL7 κόστος: 135€ ΑΥΤΟΔΙΑΣΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗ

LVL8 κόστος: 150€ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ – ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ (SFP2)

ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΗΘΟΥ ΟΔΗΓΟΥ CANYONING ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΒΑΣΕΩΝ Assistant guide

τεχνικές διάσωσης και απεγκλωβισμού για φαράγγια επιπέδου δυσκολίας 3.3.III.

διαχείριση ομάδας, την τήρηση αυστηρού χρονοδιαγράμματος, οργάνωση εκπαίδευσης και προετοιμασίας ομάδων.

Το κόστος της σχολής και της πρακτικής (σύνολο 9 ημέρες) ανέρχεται στα 350€+φπα

ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΟΔΗΓΟΥ CANYONING 1ου ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΓΙΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ (V3.A3.III)

Εισαγωγική αξιολόγηση.

Τεχνικές διάσωσης και απεγκλωβισμού.

Διαχειριστικές τεχνικές.

Οργάνωση κατάβασης ομάδων επιπέδου 3.3.ΙΙΙ.

Οργάνωση σχολών μύησης αρχαρίων και αυτονόμων SFP1.

Ανάπτυξη τεχνικών σε φαράγγι επιπέδου δυσκολίας 4.4.IV.

Διαχείριση ομάδας σε φαράγγι

Η σχολή οδηγών 1ου επιπέδου έχει επιπλέον έξι (6) ημέρες πρακτικής σε καταβάσεις φαραγγιών και μία (1) συμμετοχή σε 8ήμερη σχολή αυτονόμων SFP1 ως διοργανωτής σύμφωνα με το πρόγραμμα της Hellas canyon.

Το κόστος της σχολής και όλης της πρακτικής (σύνολο 20 ημέρες) ανέρχεται στα 450€+φπα

ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΟΔΗΓΟΥ CANYONING 2ου ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΓΙΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ (V4.A4.IV)

Εισαγωγική αξιολόγηση.

Τεχνικές διάσωσης και απεγκλωβισμού για φαράγγια επιπέδου δυσκολίας 4.4IV και πάνω.

Προχωρημένες διαχειριστικές τεχνικές.

Οργάνωση κατάβασης ομάδων επιπέδου 4.4.IV.

Οργάνωση σχολών ομαδαρχών SFP2, βοηθών οδηγών και οδηγών 1ου επιπέδου.

Ανάπτυξη τεχνικών σε φαράγγι επιπέδου δυσκολίας 5.4.IV.

Διαχείριση ομάδας σε φαράγγι επιπέδου 4.4.IV.

Η σχολή οδηγών 2ου επιπέδου έχει επιπλέον τρεις (3) ημέρες πρακτικής σε καταβάσεις φαραγγιών,  μία (1) συμμετοχή σε 4ήμερη σχολή βοηθών οδηγών και μία (1) συμμετοχή σε 7ήμερη σχολή ομαδαρχών SFP2 ως διοργανωτής σύμφωνα με το πρόγραμμα της Hellas canyon.

Το κόστος της σχολής και όλης της πρακτικής (σύνολο 20 ημέρες) ανέρχεται στα 480€+φπα

Συχνές Ερωτήσεις

Ακούω συνεχώς για το υψηλό επίπεδο της Hellas canyon academy. Τι σας κάνει να διαφέρετε και να έχετε την καλύτερη φήμη;

Δεν είναι μόνο το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και το συνεχώς εμπλουτισμένο πρόγραμμά μας. Δίνουμε περισσότερη βάση σε ειδικές τεχνικές που κρίνουμε απαραίτητες και δεν σπαταλάμε πολύτιμο χρόνο για δευτερεύοντα πράγματα. Επίσης έχουμε κατά μέσο όρο 120 καταβάσεις φαραγγιών κάθε χρόνο, όλων των επιπέδων δυσκολίας καθώς κι αρκετές εξερευνήσεις. Αυτό ισχυροποιεί κατά πολύ το ρόλο μας κι έτσι η ομάδα μας βρίσκεται συνεχώς σε εγρήγορση.

Δεν έχω δικό μου εξοπλισμό. Μπορώ να νοικιάσω από εσάς;

Η ακαδημία παρέχει όλο τον εξοπλισμό με προσιτό κόστος ενοικίασης και ειδικές τιμές για αγορά καινούριου ή μεταχειρισμένου εξοπλισμού.

Μένω στην Αθήνα, θέλω ν ασχοληθώ με το canyoning, αλλά δεν έχω μεταφορικό μέσο. Προτείνετε κάποια λύση γι αυτό;

Ο υπεύθυνος της γραμματείας θα σας φέρει σε επαφή με όσους διαθέτουν όχημα και επιθυμούν να συνταξιδέψουν και να μοιραστούνε τα έξοδα μετακίνησης.

Δεν μπορώ να λάβω μέρος στην εκπαίδευση γιατί εργάζομαι τα σαββατοκύριακα. Υπάρχει λύση γι αυτό;

Τα εκπαιδευτικά επίπεδα δεν γίνονται μόνο τα σαββατοκύριακα αλλά και τις υπόλοιπες ημέρες. Αν και ούτε αυτές οι ημερομηνίες ταιριάζουν με το πρόγραμμά σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την γραμματεία της ακαδημίας και σίγουρα θα βρεθεί μια λύση.

Θέλω να ξεκινήσω τα εκπαιδευτικά επίπεδα μόνος ή με την παρέα μου. Υπάρχει τέτοια δυνατότητα;

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την γραμματεία της ακαδημίας και σίγουρα θα βρεθεί μια λύση.

Θέλω να ασχοληθώ με το canyoning και να γνωρίσω την άγνωστη Ελλάδα.

Τελειώνοντας τα δύο πρώτα επίπεδα, όπου είναι και η βασική σχολή, έχετε την δυνατότητα με την ετήσια συνδρομή απεριόριστων διαδρομών να λαμβάνετε μέρος σε όλες τις δραστηριότητες της Hellas canyon, σε όλη την Ελλάδα.

Είμαι απόφοιτος σχολής καταβάσεων φαραγγιών και η παρέα μου δεν ασχολείται πλέον. Πως μπορώ να συνεχίσω το canyoning;

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της Hellas canyon, οι εκπαιδευτές θα είναι πάντα δίπλα σας για να σας βοηθάνε. Στις δραστηριότητες θα έχετε την δυνατότητα να γνωρίσετε καινούριες παρέες και να συνεχίσετε να ασχολείστε με το σπορ που αγαπάτε.

Είμαι απόφοιτος άλλων σχολών canyoning, αλλά θέλω να ακολουθήσω το πρόγραμμα της Hellas canyon. Ποια είναι η διαδικασία;

Την πρώτη ημέρα γίνεται μια αξιολόγηση από τους εκπαιδευτές για να δούνε το επίπεδό σας. Στη συνέχεια ακολουθείτε κανονικά το πρόγραμμα της Hellas canyon αφού ενημερωθείτε για τον τρόπο κίνησης, οργάνωσης κι ασφάλειας και το αποδεχθείτε. Οι εκπαιδευτές μας σέβονται όλους τους άλλους τρόπους και τις αρχές που χρησιμοποιούνται από τις διαφορετικές σχολές, αλλά θα πρέπει στις δραστηριότητες να κινείστε με τους κανόνες της Hellas canyon academy.

Ποιος είναι υπεύθυνος για τα εκπαιδευτικά προγράμματα και ποιοι θα με εκπαιδεύσουν;

Υπεύθυνος όλων των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι ο Γιώργος Ανδρέου (Ιδρυτής ΕΣΕΦ, εκπαιδευτής ΣΟΕ, moniteur EFC, leader CAF). Επαγγελματίας οδηγός-εκπαιδευτής καταβάσεων φαραγγιών από το 1999, με μεγάλη πείρα. Το όνομά του είναι συνδεδεμένο με το Canyoning στην Ελλάδα και είναι γνωστός για την δράση του σε όλο το κόσμο. Είναι ιδρυτής της Ελληνικής σχολής καταβάσεων φαραγγιών και συνεργάζεται με ξένους οργανισμούς. Το 2007 βραβεύτηκε από την Γαλλική σχολή για την προσφορά του και την ανάπτυξη του canyoning στην Ελλάδα. Έχει οργανώσει την εξερεύνηση και τοποθέτηση μόνιμων αγκυρώσεων, σε 138 διαδρομές canyoning, όπου περιλαμβάνονται και τα δυσκολότερα, όπως για παράδειγμα αυτό του Γοργοποτάμου. Την διάνοιξη του 80% των Ελληνικών διαδρομών canyoning, την έχει επιμεληθεί ο Γ. Ανδρέου κι έχει εκδώσει 2 βιβλία Οδηγούς φαραγγιών.

Αποφάσισα να αγοράσω δικό μου εξοπλισμό. Ποιες δυνατότητες υπάρχουν;

Ο υπεύθυνος εκπαίδευσης και ιδρυτής της Hellas canyon academy Γιώργος Ανδρέου, είναι επαγγελματίας καταβάσεων φαραγγιών και διαθέτει όλα τα είδη σε προσιτές τιμές από το κατάστημα ορειβατικών ειδών. Επίσης θα σας συμβουλέψει για την σωστή αγορά του εξοπλισμού σας, χωρίς να ξοδευτείτε για περιττά πράγματα με λάθος αγορές. Υπάρχει επίσης και η δυνατότητα αγοράς μεταχειρισμένου εξοπλισμού.

Είμαι κάτοικος Θεσσαλονίκης και δεν έχω τη δυνατότητα να μετακινηθώ μακριά. Πώς μπορώ να λάβω μέρος στα εκπαιδευτικά προγράμματα;

Είναι πολύ απλό. Θα κοιτάξετε το ετήσιο πρόγραμμα και θα επιλέξετε τα μαθήματα που διεξάγονται κοντά στον τόπο διαμονής σας. Τα εκπαιδευτικά επίπεδα και το πρόγραμμα καταβάσεων είναι κυκλικό και όχι σταθερό. Δηλαδή γίνονται σε διαφορετικές περιοχές κάθε βδομάδα και όλο το χρόνο, δίνοντας την δυνατότητα να συμμετέχουν όλοι.

Είναι απαραίτητο τελειώνοντας το ένα επίπεδο να λάβω μέρος αμέσως στο επόμενο;

Όχι δεν είναι απαραίτητο. Μπορείτε να επιλέξετε την επόμενη ημερομηνία που σας βολεύει, όποτε κι αν είναι αυτή.

Θεωρείται απαραίτητο να κάνω όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης;

Η γνώση δεν σταματάει ποτέ. Αυτό το επιλέγετε μόνοι σας κι όταν νοιώσετε ότι πήρατε αυτά που ζητούσατε μπορείτε να μείνετε εκεί.

Είμαι απόφοιτος άλλης σχολής canyoning. Μπορώ να λάβω μέρος στην εκπαίδευση της Hellas canyon academy;

Φυσικά και μπορείτε. Επιλέξτε το επίπεδο που θέλετε να παρακολουθήσετε και δηλώστε τη συμμετοχή σας.

Μπορώ να ασχοληθώ επαγγελματικά μετά την ολοκλήρωση όλων των εκπαιδευτικών επιπέδων;

Το σίγουρο είναι ότι θα έχετε λάβει πολλές γνώσεις κι αρκετή επιδεξιότητα. Μπορείτε να συνεργαστείτε επαγγελματικά με την Hellas canyon βρίσκοντας ένα επίπεδο συνεργασίας στα μέτρα σας,

Θέλω να ασχοληθώ με το canyoning μέχρι το ανώτερο επίπεδο που υπάρχει. Μου δίνεται αυτή τη δυνατότητα μέσα από την Hellas canyon academy;

Η Hellas canyon academy, συνεργάζεται με αντίστοιχες Ευρωπαϊκές σχολές και μπορεί να προετοιμάσει τους αποφοίτους της και για τα ανώτερα επίπεδα.

Πως μπορώ να ξεκινήσω να λαμβάνω μέρος στα επίπεδα εκπαίδευσης;

Πρώτα πρέπει να δείτε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, να επιλέξετε το επίπεδο εκπαίδευσης, την ημερομηνία που σας ταιριάζει και την περιοχή που επιθυμείτε. Κατόπιν συμπληρώνετε ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής και κάποιος υπεύθυνος θα επικοινωνήσει σύντομα μαζί σας

Πόσες ημέρες διαρκεί η εκπαίδευση;

Ο πλήρης εκπαιδευτικός κύκλος του canyoning αποτελείται από 3 ενότητες που περιλαμβάνουν όλες μαζί 8 επίπεδα. Οι 3 ενότητες είναι: Μύησης, Αυτονόμων κι Ομαδαρχών. Το κάθε επίπεδο είναι ένα διήμερο. Ο εκπαιδευόμενος έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί κατά την διάρκεια της ετήσιας εκπαιδευτικής σαιζόν, τα επίπεδα που τον ενδιαφέρουν και τις ημερομηνίες που αυτός θα επιλέξει. Δηλαδή ακολουθεί ένα ευέλικτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Λαμβάνω κάποια πιστοποίηση μετά την εκπαίδευση;

Ο Hellas canyon academy απονέμει σε όλους τους απόφοιτους, βεβαίωση ή δίπλωμα καθώς και κάρτα με το επίπεδο γνώσης τους. Όλοι οι Ελληνικοί και Ευρωπαϊκοί οργανισμοί που απονέμουν στους εκπαιδευόμενους διαπίστευση, για την Ελληνική νομοθεσία, έχουν την ίδια ισχύ. Οι απόφοιτοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος σε σχολές του εξωτερικού, με την επίδειξη του προ απαιτούμενου διπλώματος της Hellas canyon academy, μπορούν να ενταχθούν απ’ ευθείας σε σχολή επιπέδου Οδηγών (Initiateur). Η Hellas canyon academy, συνεργάζεται με αντίστοιχες Ευρωπαϊκές σχολές και μπορεί να προετοιμάσει τους αποφοίτους της και για αντίστοιχες Ευρωπαϊκές διαπιστεύσεις.

Μέχρι ποιο σημείο μπορεί να φτάσει η εκπαίδευση από την Hellas canyon academy;

Καλύπτεται όλη η εκπαιδευτική ύλη σχετικά με τις καταβάσεις φαραγγιών και ολοκληρώνεται με την ενότητα του ομαδάρχη. Με το επίπεδο του ομαδάρχη μπορείτε να διαχειριστείτε ως επικεφαλής μια ομάδα σε κάποιο δύσκολο φαράγγι.

Τελειώνοντας την εκάστοτε εκπαίδευση, τι δυνατότητες μου δίνονται για εφαρμογή των όσων διδάχθηκα;

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της Hellas canyon, οι εκπαιδευτές θα είναι πάντα δίπλα σας για να σας βοηθήσουν να εξελίξετε τα όσα μάθατε.

Είμαι απόφοιτος παλαιότερων σχολών και δεν θυμάμαι καλά κάποιες τεχνικές. Πως μπορώ να κάνω επανάληψη σ αυτά που διδάχθηκα;

Μπορείτε να επιλέξετε το εκπαιδευτικό επίπεδο που θα καλύψει τα κενά που έχετε και να λάβετε μέρος για επανάληψη, με την εποπτεία των εκπαιδευτών. Το κόστος συμμετοχή σας θα είναι το ήμισυ του αντίστοιχου επιπέδου.

Είμαι αθλητής του canyoning, ασχολούμαι συστηματικά και θέλω να μάθω τεχνικές για δύσκολα φαράγγια. Μπορώ μέσω της Hellas canyon academy;

Η Hellas canyon academy μπορεί να σας βοηθήσει πραγματικά σ αυτό που ζητάτε. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, θα επικοινωνήσει μαζί σας ο εκπαιδευτής για να κανονίσετε να λάβετε μέρος σε κάποια δραστηριότητα, με σκοπό την αξιολόγησή σας. Στη συνέχεια, σας υποδεικνύει σε ποιο επίπεδο έχετε την δυνατότητα να ενταχθείτε.