Η Κρήτη είναι ένας από τους καλύτερους προορισμούς canyoning στην Ελλάδα. Τα ομορφότερα φαράγγια βρίσκονται στον νομό Ηρακλείου, απ’ τη μεριά του Λιβυκού πελάγους και στον νομό Λασιθίου, κοντά στον Άγιο Νικόλαο.

Canyoning στην Κρήτη.

  • 21-22 Μαρτίου 2020 βασική σχολή
  • 23-24-25 Μαρτίου 2020 κατάβαση στα φαράγγια Καβουσίου, Πορτέλας & Χα.

Η Κρήτη είναι ένας από τους καλύτερους προορισμούς canyoning στην Ελλάδα. Τα ομορφότερα φαράγγια βρίσκονται στον νομό Ηρακλείου, απ’ τη μεριά του Λιβυκού πελάγους και στον νομό Λασιθίου, κοντά στον Άγιο Νικόλαο. Το φαράγγι του Καβουσίου, είναι ο πρώτος προορισμός. Ένα εξαιρετικά όμορφο και στενό φαράγγι κοντά στο Λιβυκό πέλαγος. Το φαράγγι της Πορτέλας το οποίο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από του Καβουσίου είναι ο δεύτερος προορισμός. Είναι από τα ομορφότερα φαράγγια της Κρήτης με σπάνια χρώματα και διάκοσμο. Το τρίτο φαράγγι είναι του Χα, το οποίο βρίσκεται πάνω σε ένα ενεργό ρήγμα με σπάνιους γεωλογικούς σχηματισμούς και κατατάσσεται σε ένα από τα ομορφότερα της Ελλάδας και του κόσμου. Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί σύμφωνα με την υδρολογική κατάσταση της συγκεκριμένης περιόδου.

Προϋποθέσεις
Θα πρέπει να έχετε ξανακάνει canyoning και να κινήσετε με αρκετή άνεση και εξοικείωση. Αν είστε αρχάριος, επιλεκτικά, μπορείτε να συμμετάσχετε στο ένα από τα τρία φαράγγια του προγράμματος.
Διάρκεια 
1ο φαράγγι: κατάβασης φαραγγιού 3 ώρες.

πεζοπορίας 45΄
2ο φαράγγι: κατάβασης φαραγγιού 4 ώρες.
πεζοπορίας 30΄
3ο φαράγγι: κατάβασης φαραγγιού 5 ώρες.
πεζοπορίας 30΄μετακινήσεις με τα αυτοκίνητα 90′
Θα πρέπει απαραιτήτως να έχετε μαζί σας τα εξής:
πεζοπορικό παντελόνι, μπλούζα και ελαφρύ jacket μαγιό, ένα ζευγάρι αντιολισθητικά υποδήματα για περπάτημα στο νερό, ένα μπουκάλι με εμφιαλωμένο νερό + snacks, μια πετσέτα, ελαφριά ρούχα για τις πεζοπορίες.

Εξοπλισμός που παρέχεται:

Παρέχεται πλήρης εξοπλισμός διάσχισης φαραγγιών που περιλαμβάνει:
(κράνος, πλήρης στολή νεοπρέν 5mm, ζώνη ασφαλείας, σακίδιο για canyoning, στεγανό δοχείο).
Μετακίνηση & Διαμονή
Ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας για να βρούμε την οικονομικότερη λύση στις μετακινήσεις. Η διαμονή θα γίνει στο χωριό Καστρί Βιάννου.

Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί σε περίπτωση καιρικών φαινομένων, με διαδρομές αντίστοιχου επιπέδου.

  • Τιμή τριημέρου:150€
  • Τιμή διημέρου: 110€
  • Τιμή μονοήμερου: Φαράγγι Καβουσίου 50€, Φαράγγι Πορτέλας ή Χα 60€