Canyoning στους Δολομίτες 19-25 Ιουνίου 2020

Οι δολομίτες αποτελούν ένα παραμυθένιο μέρος, ενώ είναι ένας από τους καλύτερους προορισμούς για canyoning κι όχι μόνο. Μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco, οι Δολομίτες ανήκουν στην διασημότερη οροσειρά της Ευρώπης, βορειοανατολικά της Ιταλίας. Έχουν πάρει το όνομά τους από τον Γάλλο μεταλλειολόγο, Deodat de Dolomieu, ο οποίος ήταν ο πρώτος που ανακάλυψε τη σύσταση των φημισμένων βράχων με τα εκπληκτικά κωνοειδή σχήματα και τα ανεπανάληπτα χρώματα. Ένα μαγευτικό μέρος με πανέμορφα φαράγγια, λίμνες και με ατέλειωτες εκπλήξεις και προορισμούς. Προορισμοί για όλων των ειδών τα αθλήματα κι όλες τις εποχές. Τα φαράγγια στους Δολομίτες, αποτελούν προορισμό για τους λάτρες του σπορ και για την ιδιαίτερη ομορφιά τους. Φαράγγια με κρυστάλλινα νερά, στενά περάσματα, παιχνίδια στο νερό, ψηλούς καταρράκτες. Οι εικόνες από τα φαράγγια και την περιοχή, είναι μοναδικές.

Ημερομηνίες προγράμματος 19-25 Ιουνίου 2020.

Μεταφορές και μετακινήσεις: Αεροπορική πτήση Αθήνα-Βενετία κι επιστροφή, ενώ οι εκεί μετακινήσεις θα γίνονται με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα.

Αριθμός συμμετοχών: Ελάχιστος 4 και μέγιστος 10 άτομα.

Επίπεδο δυσκολίας: Το επίπεδο δυσκολίας με βαθμολογία από το 1 έως 5 είναι 3 και ανήκει στην κατηγορία sport.

Επίπεδο γνώσης με το αντικείμενο: Στην δραστηριότητα μπορούν να λάβουν μέρος όποιοι έχουν επαφή με τα φαράγγια και μπορούν να κινούνται με άνεση.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Για την συμμετοχή στο πρόγραμμα απαιτείται:

  • Σωματική και ψυχική υγεία.
  • Προηγούμενη εμπειρία με το canyoning (όχι εντελώς αρχάριοι)
  • Μέση φυσική κατάσταση
    • Βασικά στοιχεία κολύμβησης και καλή σχέση με το ύψος

Τα παραπάνω, όπως και κάποιοι ακόμη όροι, θα πρέπει να επιβεβαιώνονται με την υπογραφή ανάλογης υπεύθυνης δήλωσης από τον συμμετέχοντα πριν την έναρξη του προγράμματος.

Δραστηριότητες

Canyoning, hiking, via Ferrata.

Το καθημερινό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει στο σύνολο 6ωρη δραστηριότητα και γνωριμία με την περιοχή και τα αξιοθέατα.

Η συμμετοχή σε δραστηριότητα via Ferrata είναι προαιρετική, ενώ ο εξοπλισμός παρέχεται από τη διοργάνωση με υπεύθυνους τους συνοδούς της ομάδας.

Διαμονή Όλες οι διανυκτερεύσεις θα γίνονται σε καταλύματα με φιλικές τιμές, (ενοικιαζόμενα σπιτάκια σε Camping , ή τροχόσπιτα) και hostel.

Έγγραφα που πρέπει να έχετε μαζί σας:

  • Ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες (αυτή που εκδίδεται στην Ελλάδα την τελευταία 10ετία).
  • Υπεύθυνη δήλωση με τους όρους συμμετοχής υπογεγραμμένη (θα σας σταλεί ηλεκτρονικά).
  • Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας (εκδίδεται δωρεάν από τον ασφαλιστικό σας φορέα).

Ρούχα – εξοπλισμός

Σύμφωνα με τα στατιστικά, η θερμοκρασία στο δεύτερο 15νθήμερο του Ιουνίου κυμαίνεται από 10 έως 27 βαθμούς. Οι βροχές μικρής διάρκειας είναι συχνό φαινόμενο. Φροντίστε να έχετε μαζί σας ένδυση (πεζοπορίας-ταξιδιών αναψυχής), σακίδιο ημέρας, παπούτσια πεζοπορίας, αντιανεμικό-αδιάβροχο Jkt, καπέλο, γυαλιά, αντηλιακό, μπλουζάκια πεζοπορίας που στεγνώνουν γρήγορα, κάτι ζεστό για τα βράδια, (ζακέτα, φούτερ κλπ). Για τις δραστηριότητες του νερού χρειάζεστε αντιολισθητικά παπούτσια, μαγιό, πετσέτα, τον ειδικό εξοπλισμό, πολύ ελαφριά ρούχα για τις πεζοπορίες. Αν δεν έχετε τον ειδικό εξοπλισμό για το canyoning, παρέχεται από τη διοργάνωση με επιπλέον κόστος ενοικίασης 60€ για όλο το πρόγραμμα.

Αποσκευές

Οι αεροπορικές εταιρίες δέχονται 2 μεγάλες αποσκευές για τον καθένα, συνολικού βάρους 22 κιλών και μια χειραποσκευή.

Συγκεκριμένα: ένα σακίδιο canyoning, ένας σάκος ταξιδιού χωρητικότητας μέχρι 80lt κι ένα σακίδιο ημέρας μέχρι 40lt. Να έχετε μαζί σας  κι έναν υπνόσακο. Αποφύγετε να κουβαλάτε περιττά πράγματα μαζί σας, προτιμήστε την απλότητα.

Επικοινωνήστε για περισσότερες πληροφορίες και κόστη.