Γνωρίστε το βουνό των Κενταύρων κάνοντας canyoning & via ferrata.

Ένα διήμερο γεμάτο με όμορφες εικόνες και δραστηριότητες που θα μείνουν αξέχαστες! Επίπεδο: χαμηλής και μεσαίας δυσκολίας.

ημέρα με την δραστηριότητα ”Waterland”

Ξεκινώντας από την βάση της Hellas canyon κάνουμε 20 λεπτά πεζοπορία σε δρόμο και μονοπάτι μέσα από κτήματα Ζαγοριανών μηλιών. Το βασικό μέρος της δραστηριότητας ξεκινάει με βουτιές και παιχνίδια στην πρώτη μεγάλη και καταγάλανη βάθρα και συνεχίζει με via ferrata παράλληλα με το φαράγγι χαρίζοντας εξωτικές εικόνες. Η διαδρομή της μοιάζει απολαυστική με μια μαγευτική θέα από καταρράκτες περιτριγυρισμένους από υδρόβια βλάστηση και σχηματισμούς του φαραγγιού που φαντάζουν κινητούς πίνακες ζωγραφικής.

Οι εικόνες αυτές γίνονται ακόμη πιο έντονες καταλήγοντας στο  φυσικό μπαλκόνι, πάνω από τη μεγάλη λίμνη που βρίσκεται στο πάνω μέρος της διαδρομής.

Εκεί είναι το κατάλληλο σημείο για διάλειμμα τρώγοντας κάποιο σνακ, μια ανάσα από το πρώτο ραπέλ (κατάβαση σε σχοινί). Το σημείο αυτό αποτελεί και το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους της διαδρομής, εκείνο της κατάβασης του φαραγγιού (canyoning). Οι δύο εκπαιδευτικές καταρριχήσεις με σχοινί στην μεγάλη βάθρα θα δώσουν στην ομάδα μεγάλη ευχαρίστηση και ικανοποίηση. Μετά από ένα ακόμη ραπέλ (καταρρίχηση με σχοινί) και διάσχιση του πιο στενού σημείου του φαραγγιού, καταλήγουμε στην 6μετρη φυσική τσουλήθρα όπου δεν πρέπει να χάσει κανένας από τους επισκέπτες (η τσουλήθρα είναι προαιρετική).

Πληροφορίες-συμμετοχές: https://hellascanyon.com/activities/waterland-via-ferrata-canyoning/

ημέρα με την δραστηριότητα ”Via ferrata”

Τι είναι

Via ferrata είναι η διαδρομή πάνω σε βράχο, με προδιαγραφές και κανόνες ασφαλείας. Τα δυο βασικότερα χαρακτηριστικά της είναι το συρματόσχοινο που αποτελεί την κύρια ασφάλεια του επισκέπτη καθώς βρίσκεται συνεχώς δεμένος με ειδική ζώνη πάνω σε αυτό και κάποια προστιθέμενα μεταλλικά σκαλιά σε ορισμένα σημεία, ώστε να διευκολύνουν την πρόσβαση εκεί που η φύση αρχίζει να γίνεται λίγο πιο δύσβατη.

Δραστηριότητα

Η συνάντηση είναι στη βάση της Hellas canyon. Ο οδηγός της ομάδας θα μας υποδεχθεί και θα μας ενημερώσει για την δραστηριότητα. Καθώς κατεβαίνουμε το μονοπάτι για να φτάσουμε στη διαδρομή, περνάμε ένα δάσος γεμάτο από Ζαγοριανές μηλιές με την εκπληκτική θέα του Αιγαίου που συναντά τις καμπυλωτές πλαγιές του βουνού των Κενταύρων. Πριν καταλάβουμε πότε πέρασαν 20 λεπτά, φτάνουμε στην αφετηρία της δραστηριότητας που είναι το φαράγγι Γαλανόρεμα. Αφήνουμε το δροσερό αεράκι να μας χτυπήσει λίγο πριν φορέσουμε τον εξοπλισμό μας ενώ η διαδρομή της Via Ferrata αρχίζει να φαίνεται στον ορίζοντα.

Η συγκεκριμένη διαδρομή περιλαμβάνει ένα μαγευτικό τοπίο με καταρράκτες και  καταγάλανες λίμνες με διάρκεια ανάβασης περίπου 2,5 ωρών, αλλά και ένα μεγάλο διάλειμμα για φαγητό και κολύμπι στις βάθρες του φαραγγιού.

Η επιστροφή στην βάση της Hellas canyon, γίνεται από ένα διαφορετικό μονοπάτι, μικρό σε διάρκεια (5 λεπτά) και καταπράσινο.

Πληροφορίες-συμμετοχές: https://hellascanyon.com/activities/via-ferrata-pelion/ 

Για την συμμετοχή και στις δύο δραστηριότητες, γίνεται έκπτωση 20%