Μάρκος Σίδερης. Η απώλεια ενός σημαντικού ανθρώπου στην οικογένεια του canyoning.

Η Ελληνική οικογένεια του canyoning, θρηνεί για την απώλεια του Μάρκου Σίδερη, από την γνωστή ύπουλη ασθένεια που περιφέρεται ανάμεσά μας. Στις 22 Απριλίου 2017 ο Μάρκος Σίδερης πέρασε στην αιωνιότητα, αφήνοντας μόνο θετικές αναμνήσεις!

Εντάχθηκε στο canyoning  το 2008 παρακολουθώντας την σχολή αυτονόμων και συνέχισε να είναι ενεργός μέχρι την πρωτοχρονιά του 2017 που ξεκίνησε έναν νέο ποιο δύσκολο αγώνα. Συμμετείχε σε αρκετές εξερευνητικές αποστολές, διάνοιξης φαραγγιών κι οργανωμένες καταβάσεις σε όλη την Ελλάδα.

Ο Μάρκος είχε να δώσει πολλά στην κοινωνία. Ηρεμία, καλοσύνη, πραγματική συντροφικότητα, αγάπη, αληθινό εαυτό, είχε το χάρισμα της ήρεμης επικοινωνίας κι αντιμετώπισης των όποιων προβλημάτων, κάτι που επιδιώκουμε όλοι μας με δυσκολία. Ήταν αθλητής, τυπικός, χαμογελαστός κι ακούραστος!

Κατάφερε να είναι φίλος με όλους, αποφεύγοντας τις διακρίσεις και την εμπλοκή του σε ίντριγκες και κόντρες που συχνά παρουσιάζονται γύρω μας. Κοίταζε μπροστά και μετέδιδε το μήνυμα της συντροφικότητας και της αγάπης του βουνού. Με τον τρόπο του, το υπενθύμιζε σε όλους όσους ξέχναγαν τον λόγο για τον οποίο βρέθηκαν ακόμα ποιο κοντά στη φύση και το βουνό!

Ο Μάρκος ήταν πολύ διακριτικός άνθρωπος που ακόμα κι αυτόν τον κόσμο, τον αποχαιρέτισε ήρεμα, χωρίς να απασχολήσει και να βάλει σε κόπο κανέναν μας. Πολύ ήρεμα και ψύχραιμα, στις τελευταίες επικοινωνίες μας, προσπαθώντας να του δίνουμε κουράγιο, κατάφερνε με τον τρόπο του να μας δίνει αυτός και να μην το σκεφτόμαστε!

Πάντα νοιαζόταν κι έβρισκε λύσεις για όλους γύρω του, μεταδίδοντας αισιοδοξία και σιγουριά!

Η κοινωνία μας έχει ανάγκη από ανθρώπους σαν το Μάρκο. Θα ήταν πολύ καλύτερη.

Μάρκο θα είσαι πάντα στη σκέψη μας και σε όλα τα φαράγγια της Ελλάδας που κάναμε παρέα!

Γιώργος Ανδρέου και όλη η Ελληνική κοινότητα canyoning