Εκπαιδευτικά διήμερα»Μύησης»με διαμονή σε καταφύγιο. Όλο τον Οκτώβριο 2019

  • 2ήμερο camp στην Όθρυ
  • Via ferrata, πεζοπορία, canyoning
  • Διαμονή σε καταφύγιο
  • Επίπεδο δυσκολίας: αρχαρίων-Sport
  • Ημερομηνίες: στις 5-6, στις 12-13 και στις 19-20 Οκτωβρίου 2019
    Διήμερο camp στο βουνό των Τιτάνων. Βρίσκεται στο μέσον την Ε.Ο Αθηνών Θεσ/νίκης.
    Εκπαιδευτικό διήμερο που απευθύνεται σε όλους εσάς που θέλετε να γνωρίσετε τον κόσμο των φαραγγιών και να διανυκτερεύσετε στη φύση. Επιλέξτε το διήμερο που θέλετε και κάντε κράτηση. Αν είστε μεγάλη παρέα ή σύλλογος, ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας.

Ταχύρυθμη σχολή μύησης.
Διήμερο με τεχνικές LVL1 & LVL2 της Hellas canyon academy.
Προετοιμασία για τη συμμετοχή στη σχολή αυτονόμων.

Απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τις βασικές τεχνικές εισαγωγής στο canyoning και σε όσους επιθυμούν να λάβουν μέρος στη σχολή αυτονόμων της ακαδημίας που θα γίνει στις 13-20 Οκτωβρίου.

Η βάση βρίσκεται σε ένα ειδυλλιακό μέρος στα 1100μ. υψόμετρο που έχει καταφύγιο 15 κλινών και αρκετό χώρο για διανυκτέρευση σε σκηνές, τζάκι, κουζίνα, τουαλέτες, παρέχοντας όλες τις βασικές ανέσεις.

Η ομάδα της Hellas canyon, πρόσφατα έκανε ένα σημαντικό έργο που δίνει καινούριους ορίζοντες στην περιοχή. Καθαρίστηκαν μονοπάτια και κατασκευάστηκε via ferrata, ανοίγοντας επιπλέον διαδρομές και χώρους εκπαίδευσης.

Η Όθρυς είναι ένα βουνό με φαράγγια, σπήλαια, λίμνες, μονοπάτια, ελατοδάση, μυθολογία, ιστορία, αλλά εξακολουθεί να παραμένει άγνωστος προορισμός για πολλούς, λόγω της έλλειψης τουριστικής υποδομής. Η ομάδα μας προβάλει το μέρος και τα φαράγγια του, από το 2000 και σας προσκαλούμε να το γνωρίσετε.

Την πρώτη ημέρα το πρόγραμμα ξεκινάει με εκμάθηση τεχνικών σε πεδίο κι αργότερα συνεχίζει με κατάβαση μικρού φαραγγιού για την εφαρμογή των τεχνικών καθώς και ανάβαση από via ferrata.
Την δεύτερη ημέρα το πρόγραμμα συνεχίζει με την κατάβαση του φαραγγιού των Τιτάνων.

Για όσους θέλουν να συμμετέχουν μόνο στη κατάβαση του φαραγγιού της Κυριακής, μπορούν να έρθουν κατευθείαν την Κυριακή το πρωί, ή αλλιώς το απόγευμα του Σαββάτου, διανυκτερεύοντας στο καταφύγιο.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου ξεκινάει στις 9:30 πμ. με συνάντηση στον Αλμυρό Μαγνησίας.
https://hellascanyon.com/activities/tsigenorema-via-ferrata/

Το πρόγραμμα της Κυριακής ξεκινάει στις 9:30 πμ. με συνάντηση στο χωριό Κωφοί Αλμυρού.
https://hellascanyon.com/activities/kakorema-canyon-long-route/

Κόστος διημέρου: 110€
στην τιμή περιλαμβάνεται η χρήση του χώρου και η διανυκτέρευση, ο εκπαιδευτικός εξοπλισμός και το παράβολο για την βεβαίωση της ακαδημίας.

Κόστος μονοήμερου: 55€ +10€ για όσους διανυκτερεύσουν

Πληροφορίες-συμμετοχές hellascanyon@gmail.com

Υπεύθυνος προγράμματος
Γιώργος Ανδρέου
Εκπαιδευτής καταβάσεων φαραγγιών
+306972662269

Επίπεδο φυσικής κατάστασης: 
Να έχετε φυσική κατάσταση μεσαίου επιπέδου, να γνωρίζετε στοιχειώδη κολύμβηση, να μπορείτε να κουβαλήσετε ένα σακίδιο με τον ατομικό σας εξοπλισμό.
Θα πρέπει απαραιτήτως να έχετε μαζί σας τα εξής:
μαγιό, ένα ζευγάρι αντιολισθητικά υποδήματα για το περπάτημα στο νερό (συμβουλευθείτε μας), μπουκάλι με εμφιαλωμένο νερό + snacks,  πετσέτα, αλλαξιά με ρούχα και παπούτσια για μετά κι ελαφριά ρούχα για την πεζοπορία.
Για τη διαμονή
Υπνόσακος, φακός κεφαλής, φούτερ, αντιανεμικό jkt, εμφιαλωμένα νερά, φαγητό για 2 ημέρες (υπάρχει κουζίνα που μπορείτε να μαγειρέψετε).
Εξοπλισμός που παρέχεται από τη διοργάνωση
Πλήρης εξοπλισμός διάσχισης φαραγγιών που περιλαμβάνει:
(κράνος, στολή νεοπρέν 5mm, ζώνη ασφαλείας, σακίδιο για canyoning, στεγανό δοχείο, έξτρα θερμικό γιλέκο σε όσους επιθυμούν).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *