Ήπειρος Πύλη παραδείσου 2-3 Σεπτεμβρίου 2023

Διήμερο στην Ήπειρο με προγράμματα καταβάσεων φαραγγιών.
Η περιοχή ξεχωρίζει για την ομορφιά της κι αποτελεί δημοφιλή προορισμό.

Από όπου κι αν έρχεστε, το Σάββατο υπάρχει αρκετός χρόνος για το ταξίδι σας, γιατί το ραντεβού μας είναι στις 12 το μεσημέρι.

Το διήμερο δεν απευθύνεται σε εντελώς αρχάριους

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σάββατο κατάβαση καταρρακτών στους Καλαρρύτες. Η διαδρομή δεν έχει καθόλου περπάτημα για την προσέγγιση και την επιστροφή. Αποτελείται από 14 απανωτούς μεγάλους καταρράκτες ύψους 25-42 μέτρα και τερματίζει στο φαράγγι του Χρούσια. Διάρκεια 4-5 ώρες.

Επίπεδο δυσκολίας: μέτριο.

Κυριακή Πύλη Παραδείσου.
Από τα ομορφότερα στην Ελλάδα με μοναδικές ομορφιές και πεντακάθαρα νερά. Είναι παραπόταμος του Καλαρρύτικου ποταμού και απαιτεί καλή φυσική κατάσταση κι εξοικείωση με το νερό και το canyoning.
Εξερευνήθηκε από την ομάδα μας στις 25 Ιουλίου του 2011. Επικεφαλής ήταν ο  Γιώργος Ανδρέου, ο ιδρυτής της Hellas canyon και βαπτίστηκε ΄΄Πύλη παραδείσου΄΄ από την εντυπωσιακή είσοδο του πρώτου καταρράκτη. Το παλιό όνομα του φαραγγιού είναι ΄΄Καρλίμπου΄΄. Είναι απροσπέλαστο όλο το χρόνο λόγω της αυξημένης ποσότητας νερού, εκτός από τους θερινούς μήνες.

Στην διαδρομή αυτή για να λάβει κάποιος μέρος, πρέπει να έχει ξανακάνει canyoning και να έχει τις ικανότητες για αυτό το επίπεδο, ή να συμμετάσχει στη δραστηριότητα της προηγούμενης ημέρας, όπου θα το κρίνει ο υπεύθυνος οδηγός.

Ο υπεύθυνος οδηγός – διοργανωτής, για θέματα ασφαλείας, έχει το δικαίωμα να αποκλείσει άτομα που δεν έχουν τις ικανότητες για αυτό το επίπεδο δυσκολίας.

Επίπεδο: δύσκολο με αρκετό νερό και μεγάλη διάρκεια.

Απόλυτη ασφάλεια με την HELLAS CANYON
Κόστος δραστηριότητας διημέρου: 150€

Κόστος δραστηριότητας για μεμονωμένες τις 2 δραστηριότητες:

Καλαρρύτες: 75€
Πύλη παραδείσου: 120€
(η τιμή περιλαμβάνει την δραστηριότητα. Δεν περιλαμβάνονται: διαμονή, διατροφή, μετακινήσεις από την περιοχή διαμονής σας)

στην τιμή περιλαμβάνονται οι μετακινήσεις με λεωφορείο από την έξοδο προς την είσοδο του φαραγγιού της Πύλης, ούτως ώστε με την λήξη της δραστηριότητας οι συμμετέχοντες να αποχωρούν για τον προορισμό τους χωρίς καθυστερήσεις.

Προτάσεις για διαμονή κοντά στις δραστηριότητες

Σημείο συνάντσης το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι