Γνώρισε τα φαράγγια των Βαλκανίων και τις ομορφιές των γειτονικών μας χωρών.

Η Αλβανία είναι ένας ελκυστικός και οικονομικός προορισμός για εξορμήσεις στη φύση και σίγουρα θα γίνει κορυφαίος προορισμός για διακοπές με canyoning αλλά και άλλες υπαίθριες δραστηριότητες. Μέχρι και μετά τον πόλεμο στο Κοσσυφοπέδιο, δεν υπήρχε ουσιαστικά τουρισμός στην Αλβανία. Αυτό άρχιζε να αλλάζει με το τέλος του πολέμου. Η Αλβανία βρίσκεται σε κίνηση, γιατί η χώρα προσφέρει πολλά στους τουρίστες. Όμορφες παραλίες, υπέροχα ορεινά τοπία και απομακρυσμένες περιοχές για εξερεύνηση. Οι άνθρωποι είναι πολύ εξυπηρετικοί και προβάλλουν τη χώρα από την ηλιόλουστη πλευρά της. Επίσης για τους canyonists αυτή η χώρα είναι μια νέα περιοχή και υπάρχουν ακόμα πολλές δυνατότητες για νέες περιηγήσεις.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα και τα φαράγγια:

1η μέρα: Ξεκινάμε από Βόλο στις 7πμ με το 9θέσιο Van και σε 5 ώρες κάνουμε το πρώτο canyoning στη νότια Αλβανία. (Φαράγγι Çarçovës Leskovik V3.A3.III). Μετά τη δραστηριότητα κατευθυνόμαστε προς Πρεμετή (1 ώρα), όπου θα είναι και η βάση για τις εξορμήσεις μας.

2η ημέρα: Θα επισκεφτούμε το Osumi canyon που είναι ένα από τα μεγαλύτερα φαράγγια-ποτάμια της Αλβανίας και χώρος επισκεπτών για δραστηριότητες (Rafting, canyoning, hiking κλπ). Θα κάνουμε μια 6ωρη διαδρομή canyoning (Φαράγγι Ari+Gradeci V3.A4.VI) που διασχίζει κι ένα σκοτεινό μέρος φαραγγιού (χρήση φακών) και μετά τη δραστηριότητα θα γνωρίσουμε την περιοχή.

3η ημέρα: Θα κάνουμε canyoning στην περιοχή της βάσης μας στη Πρεμετή (φαράγγι Benjes  V3.A3.II) συνολικής διάρκειας 4μιση ωρών και για όσους επιθυμούν στο δεύτερο μισό της ημέρας επιλέγουμε Hiking ή rafting.

4η ημέρα: Κατευθυνόμαστε προς Τεπελένι και στον κόμβο των πολύ βαθιών φαραγγιών που σχηματίζουν το Nivica canyon! Θα κάνουμε 4ωρη διαδρομή (Φαράγγι AdemiNivica V4.A4.III το μισό φαράγγι), με δυνατότητα διάσχισης και του δεύτερου τμήματος, αν το επίπεδο μελών της ομάδας έχει τις ικανότητες και μπορεί να συνεχίσει την υπόλοιπη διαδρομή συνολικής διάρκειας 8μιση ωρών με δυσκολία V5.A4.VI και καταρράκτες 95 μέτρων.

5η ημέρα: θα κάνουμε canyoning στην περιοχή της βάσης μας στη Πρεμετή (φαράγγι Frasherit kamenckës canyon  V3.A2.II) συνολικής διάρκειας 3 ωρών και για όσους επιθυμούν στο δεύτερο μισό της ημέρας επιλέγουμε Hiking ή rafting.

6η ημέρα: Επιστροφή με Tour από καινούριες περιοχές.

Στο πρόγραμμα μπορεί να υπάρξουν μικρές μεταβολές ακολουθώντας τη μετεωρολογία και την υδρολογία, για την ασφάλεια της ομάδας.

 

Μεταφορές και μετακινήσεις: Road trip με Van 9θέσια.

Διαμονή:  Ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Αριθμός συμμετοχών: Ελάχιστος 5 και μέγιστος 14 άτομα.

Επίπεδο δυσκολίας: Στην δραστηριότητα μπορούν να λάβουν μέρος όποιοι μπορούν να κινούνται με άνεση στο περιβάλλον των φαραγγιών.

Τα επίπεδα δυσκολίας των διαδρομών είναι:V3.A3.II  – V3.A4.VI – V5.A4.VI – V3.A2.II

δες εδώ τα κριτήρια δυσκολίας των φαραγγιών

Προϋποθέσεις συμμετοχής:

Για την συμμετοχή στο πρόγραμμα απαιτείται:

 • Σωματική και ψυχική υγεία.
 • Προηγούμενη εμπειρία με το canyoning (όχι εντελώς αρχάριοι)
 • Μέση φυσική κατάσταση
 • Βασικά στοιχεία κολύμβησης και καλή σχέση με το ύψος

Τα παραπάνω, όπως και κάποιοι ακόμη όροι, θα πρέπει να επιβεβαιώνονται με την υπογραφή ανάλογης υπεύθυνης δήλωσης από τον συμμετέχοντα πριν την έναρξη του προγράμματος.

Δραστηριότητες: Canyoning, hiking, Rafting.

Έγγραφα που πρέπει να έχετε μαζί σας:

 • Ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες (αυτή που εκδίδεται στην Ελλάδα την τελευταία 10ετία).
 • Υπεύθυνη δήλωση με τους όρους συμμετοχής υπογεγραμμένη (θα σας σταλεί ηλεκτρονικά).
 • Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας (εκδίδεται δωρεάν από τον ασφαλιστικό σας φορέα).

Ρούχα – εξοπλισμός

Σύμφωνα με τα στατιστικά, η θερμοκρασία στο δεύτερο 15νθήμερο του Ιουνίου κυμαίνεται από 10 έως 27 βαθμούς. Οι βροχές μικρής διάρκειας είναι συχνό φαινόμενο. Φροντίστε να έχετε μαζί σας ένδυση (πεζοπορίας-ταξιδιών αναψυχής), σακίδιο ημέρας, παπούτσια πεζοπορίας, αντιανεμικό-αδιάβροχο Jkt, καπέλο, γυαλιά, αντηλιακό, μπλουζάκια πεζοπορίας που στεγνώνουν γρήγορα, κάτι ζεστό για τα βράδια, (ζακέτα, φούτερ κλπ). Για τις δραστηριότητες του νερού χρειάζεστε αντιολισθητικά παπούτσια, μαγιό, πετσέτα, τον ειδικό εξοπλισμό, πολύ ελαφριά ρούχα για τις πεζοπορίες. Όσοι δεν διαθέτουν τον ειδικό εξοπλισμό για το canyoning, παρέχεται από τη διοργάνωση με κόστος ενοικίασης 60€ για όλο το πρόγραμμα.

Αποσκευές

Ο χώρος αποσκευών των mini bus είναι ιδανικός για να πάρετε μαζί σας: ένα σακίδιο canyoning, έναν σάκο ταξιδιού χωρητικότητας μέχρι 80lt κι ένα σακίδιο ημέρας μέχρι 40lt. Αποφύγετε να κουβαλάτε περιττά πράγματα, προτιμήστε την απλότητα.

Στο κόστος περιλαμβάνονται:

 • Όλες οι μετακινήσεις
 • Οι διαμονή
 • Ασφαλιστική κάλυψη
 • Η συνοδεία