Η Αλβανία σίγουρα θα γίνει κορυφαίος προορισμός για διακοπές με canyoning στο μέλλον. Μέχρι μετά τον πόλεμο στο Κοσσυφοπέδιο δεν υπήρχε ουσιαστικά τουρισμός στην Αλβανία, αυτό άλλαξε με το τέλος του πολέμου, αλλά πολύ διστακτικά. Η Αλβανία βρίσκεται σε κίνηση, γιατί η χώρα προσφέρει πολλά στους τουρίστες. Όμορφες παραλίες, υπέροχα ορεινά τοπία και απομακρυσμένες περιοχές για εξερεύνηση, καθώς και ωραίοι άνθρωποι που είναι κυρίως πολύ εξυπηρετικοί δείχνουν τη χώρα από την ηλιόλουστη πλευρά της. Επίσης για τους canyonists αυτή η χώρα είναι μια νέα περιοχή και υπάρχουν ακόμα πολλές δυνατότητες για νέες περιηγήσεις.

Μεταφορές και μετακινήσεις: Road trip με Van 9θέσια.

Αριθμός συμμετοχών: Ελάχιστος 4 και μέγιστος 14 άτομα.

Επίπεδο δυσκολίας: Το επίπεδο δυσκολίας με βαθμολογία από το 1 έως 5 είναι 3 και ανήκει στην κατηγορία sport.

Επίπεδο γνώσης με το αντικείμενο: Στην δραστηριότητα μπορούν να λάβουν μέρος όποιοι έχουν επαφή με τα φαράγγια και μπορούν να κινούνται με άνεση.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Για την συμμετοχή στο πρόγραμμα απαιτείται:

  • Σωματική και ψυχική υγεία.
  • Προηγούμενη εμπειρία με το canyoning (όχι εντελώς αρχάριοι)
  • Μέση φυσική κατάσταση
    • Βασικά στοιχεία κολύμβησης και καλή σχέση με το ύψος

Τα παραπάνω, όπως και κάποιοι ακόμη όροι, θα πρέπει να επιβεβαιώνονται με την υπογραφή ανάλογης υπεύθυνης δήλωσης από τον συμμετέχοντα πριν την έναρξη του προγράμματος.

Δραστηριότητες

Canyoning, hiking.

Το καθημερινό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει στο σύνολο 6ωρη δραστηριότητα και γνωριμία με την περιοχή και τα αξιοθέατα.

Διαμονή Όλες οι διανυκτερεύσεις θα γίνονται σε καταλύματα, (ενοικιαζόμενα σπιτάκια σε Camping , ή τροχόσπιτα) και hostel.

Έγγραφα που πρέπει να έχετε μαζί σας:

  • Ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες (αυτή που εκδίδεται στην Ελλάδα την τελευταία 10ετία).
  • Υπεύθυνη δήλωση με τους όρους συμμετοχής υπογεγραμμένη (θα σας σταλεί ηλεκτρονικά).
  • Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας (εκδίδεται δωρεάν από τον ασφαλιστικό σας φορέα).

Ρούχα – εξοπλισμός

Σύμφωνα με τα στατιστικά, η θερμοκρασία στο δεύτερο 15νθήμερο του Ιουνίου κυμαίνεται από 10 έως 27 βαθμούς. Οι βροχές μικρής διάρκειας είναι συχνό φαινόμενο. Φροντίστε να έχετε μαζί σας ένδυση (πεζοπορίας-ταξιδιών αναψυχής), σακίδιο ημέρας, παπούτσια πεζοπορίας, αντιανεμικό-αδιάβροχο Jkt, καπέλο, γυαλιά, αντηλιακό, μπλουζάκια πεζοπορίας που στεγνώνουν γρήγορα, κάτι ζεστό για τα βράδια, (ζακέτα, φούτερ κλπ). Για τις δραστηριότητες του νερού χρειάζεστε αντιολισθητικά παπούτσια, μαγιό, πετσέτα, τον ειδικό εξοπλισμό, πολύ ελαφριά ρούχα για τις πεζοπορίες. Αν δεν έχετε τον ειδικό εξοπλισμό για το canyoning, παρέχεται από τη διοργάνωση με επιπλέον κόστος ενοικίασης 60€ για όλο το πρόγραμμα.

Αποσκευές

Ένα σακίδιο canyoning, ένας σάκος ταξιδιού χωρητικότητας μέχρι 80lt κι ένα σακίδιο ημέρας μέχρι 40lt. Να έχετε μαζί σας  κι έναν υπνόσακο. Αποφύγετε να κουβαλάτε περιττά πράγματα μαζί σας, προτιμήστε την απλότητα.

Επικοινωνήστε για περισσότερες πληροφορίες και κόστη.