7-11 Αυγούστου 2022

Νησί, θάλασσα, βουνά, φαράγγια, αρχαία ιστορία, ένα μέρος που τα συνδυάζει όλα. Τόπος με αρχαία ιστορία και καλό παραδοσιακό φαγητό. Η Σαμοθράκη είναι ξακουστός προορισμός για μπάνιο στις λίμνες των φαραγγιών και τις πεζοπορίες στα άγρια βουνά με παράξενα πετρώματα και σπάνια φυτά. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει καθημερινές πεζοπορίες μαζί με canyoning, περιήγηση με βάρκα στο νότιο μέρος που βρίσκονται οι ομορφότερες παραλίες, δύο ημέρες διαμονή στην ύπαιθρο.

Το πρόγραμμα “Στα άκρα”,  συνδυάζει πεζοπορίες και καταβάσεις φαραγγιών σε όλο το νησί, αλλά και μετακινήσεις με βάρκες στο νότιο, απροσπέλαστο μέρος.

Διακοπές και canyoning στο νησί της Σαμοθράκης.

Πρόγραμμα μόνο για μυημένους στο canyoning.

Φαράγγια: Φονιάς B’, Φονιάς Α’, Γυάλι & Κρεμαστός.

  • Επίπεδο: Δύσκολο

Απευθύνεται σε όσους ασχολούνται με το canyoning και επιζητούν μεγαλύτερες εμπειρίες!

Κατάλληλο για τους απόφοιτους σχολών όλων των επιπέδων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΕΞΟΡΜΙΣΕΙΣ
Την πρώτη ημέρα η δραστηριότητα γίνεται στο Β μέρος του Φονιά συνολικής διάρκειας 6 ωρών.
Την δεύτερη ημέρα μεγάλο φαράγγι με συνολική διάρκεια 8 ώρες.(φαράγγι Φονιά πάνω μέρος)
Την τρίτη ημέρα απογευματινή πεζοπορική ανάβαση τριών ωρών και διανυκτέρευση με υπνόσακους στην είσοδο του φαραγγιού Γυάλι.
Την τέταρτη ημέρα κατάβαση φαραγγιού 7 ωρών με διανυκτέρευση στην άβατη παραλία που εκβάλει το φαράγγι Γυάλι
Την πέμπτη ημέρα επιβίβαση της ομάδας σε σκάφη με προορισμό τον καταρράκτη Κρεμαστό. Τα σκάφη μετά την κατάβαση του Κρεμαστού επιστρέφουν την ομάδα σε κοντινό λιμάνι.
Αναλυτικά:
1η μέρα φαράγγι Φονιά Β’ μέρος.
 1,5 ώρα μονοπάτι, 4 ώρες canyoning.
2η μέρα φαράγγι Φονιά Α’ μέρος. 1 ώρα μετακίνηση με αυτοκίνητα, 1 ώρα μονοπάτι, 6 ώρες canyoning.
3η ημέρα.Πρωινή ξεκούραση. Το απόγευμα 3-4 ώρες πεζοπορία και διανυκτέρευση στο βουνό με υπνοσάκους, προσεγγίζοντας την διαδρομή της επόμενης ημέρας.

4η ημέρα φαράγγι Γυάλι. Είναι το μεγαλύτερο και δυσκολότερο φαράγγι της Σαμοθράκης, με 7 ώρες canyoning. Το βράδυ διανυκτέρευση στην παραλία με υπνοσάκους και την επόμενη ημέρα επιβίβαση σε βάρκα με προορισμό τον Κρεμαστό.

5η ημέρα καταρράκτης Κρεμαστός. 230 μέτρα κατάβασης. Η συγκλονιστικότερη εμπειρία της Σαμοθράκης! Τελειώνουμε στη θάλασσα και επιβιβαζόμαστε σε βάρκα που μας περιμένει. 1,5 ώρα μονοπάτι, 4 ώρες canyoning.

Θα πρέπει απαραιτήτως να έχετε μαζί σας τα εξής:
πεζοπορικό παντελόνι, καπέλο, μπλούζα, ελαφρύ αντιανεμικό jacket, μαγιό, ένα ζευγάρι υποδήματα για το περπάτημα στο νερό, ένα μπουκάλι με εμφιαλωμένο νερό + snacks, πετσέτα και 2-3 ζευγάρια κάλτσες ορειβασίας-πεζοπορίας, υπνόσακο.
Για καλύτερο κι ασφαλέστερο περπάτημα, σας προτείνουμε να προμηθευτείτε κάποια αντιολισθητικά υποδήματα ασφαλείας ή τα ειδικά για canyoning.
Μετακίνηση
Στο πρόγραμμα δεν περιλαμβάνονται οι μετακινήσεις. Υπάρχει όμως η δυνατότητα να αναλάβουμε τις μετακινήσεις σας στο νησί, κατόπιν συνεννόησης.
Διαμονή – Έδρα
Η έδρα της Hellas canyon βρίσκεται στα Θέρμα. Την διαμονή την επιλέγεται μόνοι σας. Ελεύθερη επιλογή για διαμονή σε camping ή σε δωμάτια.

Εξοπλισμός
Σε όλους τους συμμετέχοντες παρέχεται πλήρης εξοπλισμός διάσχισης φαραγγιών που περιλαμβάνει: (κράνος, πλήρης στολή νεοπρέν, ζώνη ασφαλείας, σακίδιο για canyoning, στεγανό δοχείο).

Ομάδα
Μέγιστος αριθμός της ομάδας: 12 άτομα.

Τιμές
Τιμή: 390€

  • Οι απόφοιτοι των σχολών αυτονόμων και ομαδαρχών που διαθέτουν εξοπλισμό + σχοινί και είναι αρκετά ενεργοί, μπορεί να έχουν έκπτωση από 20-50%.
  • η τιμή περιλαμβάνει την επιμέλεια όλου του προγράμματος, την εκπαιδευτική κατάρτιση, την παροχή του ειδικού εξοπλισμού, τις μετακινήσεις με τη βάρκα στα φαράγγια στο νότιο μέρος, τις μετακινήσεις σε χωματόδρομους

η περιοχή