4-8 Αυγούστου 2023

Canyoning στο νησί της Σαμοθράκης

Νησί, θάλασσα, βουνά, φαράγγια, αρχαία ιστορία, ένα μέρος που τα συνδυάζει όλα. Τόπος με αρχαία ιστορία και καλό παραδοσιακό φαγητό. Η Σαμοθράκη είναι ξακουστός προορισμός για μπάνιο στις λίμνες των φαραγγιών και τις πεζοπορίες στα άγρια βουνά με παράξενα πετρώματα και σπάνια φυτά. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει καθημερινές πεζοπορίες μαζί με canyoning, και επιστροφή με βάρκα από την παραλία του Βάτου στο νότιο μέρος.

Πρόγραμμα μόνο για μυημένους στο canyoning.

Φαράγγια: Φονιάς B’, Γριά βάθρα, Φονιάς Α’, Κούσιαντας.

  • Επίπεδο: Δύσκολο

Απευθύνεται σε όσους έχουν άνεση στην πεζοπορία με σακίδιο, ασχολούνται με το canyoning και επιζητούν μεγαλύτερες εμπειρίες!

Κατάλληλο για τους απόφοιτους σχολών όλων των επιπέδων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΕΞΟΡΜΙΣΕΙΣ
Την πρώτη ημέρα η δραστηριότητα γίνεται στο Β μέρος του Φονιά συνολικής διάρκειας 6 ωρών.
Την δεύτερη ημέρα πεζοπορία στο μονοπάτι Ε6 με κατάβαση του φαραγγιού της Πλατιάς ή Γριά βάθρα συνολικής διάρκειας 9 ωρών.

Την τρίτη ημέρα μεγάλο φαράγγι με συνολική διάρκεια 11 ώρες.(φαράγγι Φονιά πάνω μέρος)
Την τέταρτη ημέρα πεζοπορική ανάβαση τριών ωρών στο νότιο μέρος με κατάβαση του φαραγγιού Κούσιαντας, το οποίο συνδέεται με το φαράγγι του Βάτου τελειώνοντας στη παραλία του συνολικής διάρκειας 11 ωρών.

Αναλυτικά:
1η μέρα φαράγγι Φονιά Β’ μέρος.
 1,5 ώρα μονοπάτι, 4 ώρες canyoning, 30 λεπτά μονοπάτι.
2η μέρα φαράγγι Πλατιά ή γριά βάθρα.   2,5 ώρες μονοπάτι, 6 ώρες canyoning, 1 ώρα μονοπάτι.
3η ημέρα φαράγγι Φονιά Α’ μέρος. 1 ώρα μετακίνηση με αυτοκίνητα, 1 ώρα μονοπάτι, 7 ώρες canyoning, 1 ώρα μονοπάτι.

4η ημέρα φαράγγι day off

5η ημέρα φαράγγι Κούσιαντα. Είναι το μεγαλύτερο φαράγγι του προγράμματος με 8 ώρες canyoning, 3 ώρες πεζοπορία και 20′ επιστροφή με βάρκα από το νότιο μέρος.

Πρέπει να έχετε μαζί σας τα εξής:
πεζοπορικό παντελόνι, καπέλο, μπλούζα, ελαφρύ αντιανεμικό jacket, μαγιό, ένα ζευγάρι υποδήματα για το περπάτημα στο νερό, ένα μπουκάλι με εμφιαλωμένο νερό + snacks, πετσέτα και 2-3 ζευγάρια κάλτσες ορειβασίας-πεζοπορίας.
Για καλύτερο κι ασφαλέστερο περπάτημα, σας προτείνουμε να προμηθευτείτε αντιολισθητικά υποδήματα ασφαλείας ή τα ειδικά για canyoning.
Μετακίνηση
Στο πρόγραμμα δεν περιλαμβάνονται οι μετακινήσεις. Υπάρχει η δυνατότητα να αναλάβουμε τις μετακινήσεις σας στο νησί, κατόπιν συνεννόησης.
Έδρα και Διαμονή
Η έδρα της Hellas canyon βρίσκεται κοντά στα Θέρμα. Την διαμονή την επιλέγεται μόνοι σας και μπορεί να είναι σε camping ή δωμάτια.

Εξοπλισμός
Σε όλους τους συμμετέχοντες παρέχεται πλήρης εξοπλισμός διάσχισης φαραγγιών που περιλαμβάνει: (κράνος, πλήρης στολή νεοπρέν, ζώνη ασφαλείας, σακίδιο για canyoning, στεγανό δοχείο).

Ομάδα
Ο μέγιστος αριθμός της ομάδας είναι 12 άτομα.

Τιμή : 330€

  • Οι απόφοιτοι των σχολών αυτονόμων και ομαδαρχών που διαθέτουν εξοπλισμό + σχοινί και είναι ενεργοί, κατόπιν επικοινωνίας μπορεί να έχουν έκπτωση από 20-50%.
  • η τιμή περιλαμβάνει την επιμέλεια όλου του προγράμματος, την εκπαιδευτική κατάρτιση, την παροχή του ειδικού εξοπλισμού, τις μετακινήσεις με τη βάρκα στα φαράγγια στο νότιο μέρος, τις μετακινήσεις σε χωματόδρομους.

η περιοχή