Η Ομάδα

Γιώργος Ανδρέου

Ιδρυτής της Hellas canyon

Γεννημένος το 1968. Ενεργός αθλητής από το 1985 σε αρκετά ορειβατικά αθλήματα και αναρριχητής από το 1993.

Το 1996 αρχίζει την εξερεύνηση και τις καταβάσεις φαραγγιών, λαμβάνοντας μία ελληνική και τρεις γαλλικές πιστοποιήσεις. Από το 1999 ασχολείται επαγγελματικά με το canyoning.

Το ιστορικό και η φήμη του συμβαδίζουν με την εξερεύνηση των περισσοτέρων Ελληνικών φαραγγιών. Οργανώνει την εξερεύνηση και την τοποθέτηση αγκυρώσεων σε 138 διαδρομές canyoning, καλύπτοντας το 80% των Ελληνικών διαδρομών. Ανάμεσα σε αυτές και οι πιο δύσκολες, όπως αυτή στο φαράγγι του Γοργοποτάμου.

Το 2003 ιδρύει την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΤΑΒΑΣΕΩΝ ΦΑΡΑΓΓΙΩΝ

Μεγάλο μέρος της δουλειάς του δημοσιεύεται στον τύπο και σε περιοδικά. Το 2007 και 2008 εκδίδει δύο βιβλία-οδηγούς των Ελληνικών φαραγγιών, σε τέσσερις γλώσσες.

Το 2007 βραβεύεται  από την Γαλλική σχολή EFC, για την προσφορά και το έργο του. Το 2017 αναλαμβάνει την εκπαίδευση των ειδικών δυνάμεων της πυροσβεστικής υπηρεσίας για την πραγματοποίηση διάσωσης σε φαράγγια.

Εύη Φωτιάδου

Οδηγός canyoning της Hellas canyon

Γεννημένη το 1988. Αθλήτρια κολύμβησης, ναυαγοσώστης, δυναμική με τεράστια εμπειρία στο canyoning. Ξεχωρίζει για την ευγένεια και την οργανωτικότητα της. Η γυναικεία δύναμη της ομάδας. Δεύτερη γλώσσα: Αγγλικά.

Κυριάκος Διακόσιας

Οδηγός canyoning της Hellas canyon

Γεννημένος το 1979. Αναρριχητής, αθλητής χειμερινού βουνού, ποδηλάτης, ακούραστος με μεγάλη εμπειρία στα αθλήματα βουνού. Διαχειρίζεται τα πάντα με ταχύτητα κι αποτελεσματικότητα. Δεύτερη γλώσσα: Αγγλικά.

Ορφέας Ανδρέου

Οδηγός canyoning της Hellas canyon

Γεννημένος το 1995. Διακεκριμένος αθλητής στο Handball. Ξεχωρίζει για την ηρεμία την ψυχραιμία και ευγένειά του. Ξεκίνησε το canyoning σε ηλικία 7 χρονών, δηλαδή έχει μεγαλώσει στον κόσμο των φαραγγιών και συμμετείχε από την εφηβική του ηλικία σε καταβάσεις κι εξερευνήσεις μεγάλων φαραγγιών. Δεύτερη γλώσσα: Αγγλικά και Πολωνικά.