Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει οκτώ (8) ημέρες. Τρεις (3) σε τεχνικό πεδίο, μια (1) σε ποτάμι ή φαράγγι για τεχνικές νερού και τέσσερις (4) σε φαράγγια στο Πήλιο, την Όθρη και τον Όλυμπο με βάση την ακαδημία στο Βόλο.

  • Εκπαιδευτική ενότητα ΄΄Αυτονόμων΄΄
  • Εκπαιδευτικά επίπεδα 3, 4 και 5

Κεντρική Ελλάδα. Βόλος, Πήλιο, Όλυμπος, Όθρυς

Περιλαμβάνει 8 ημέρες. 3 σε τεχνικό πεδίο, 1 σε ποτάμι ή φαράγγι με αρκετό νερό και 4 σε φαράγγια στην Κεντρική Ελλάδα με έδρα την ακαδημία στο Βόλο. Στην Εκπαιδευτική ενότητα ”ΑΥΤΟΝΟΜΩΝ” της Hellas canyon, μπορούν να λάβουν μέρος όσοι είναι απόφοιτοι της βασικής σχολής Μύησης, από οποιοδήποτε σύλλογο ή οργανισμό.
Η εκπαιδευτική ενότητα ΑΥΤΟΝΟΜΩΝ, χωρίζεται σε 3 επίπεδα, στα οποία υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής μεμονωμένα για το κάθε επίπεδο. Το πρόγραμμα είναι εβδομαδιαίο, όπως και στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές σχολές. Το εκπαιδευτικό κέντρο στο Βόλο, παρέχει τη δυνατότητα φιλοξενίας.

LVL3 (2ήμερο) ΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΦΡΕΝΑ (ΑΝΑΒΑΣΗ-ΚΑΤΑΒΑΣΗ)

Με το τρίτο επίπεδο ο εκπαιδευόμενος ουσιαστικά ξεκινάει την ενότητα των αυτονόμων και διδάσκεται όλους τους πιθανούς τρόπους ανάβασης σε τεντωμένα σχοινιά, όπου αποτελούν και τη βασική δομή ανάπτυξης των τεχνικών διάσωσης. Η πρώτη ημέρα ξεκινάει με κατάβαση φαραγγιού και επανάληψη των τεχνικών. Ενώ τη δεύτερη γίνονται μαθήματα στο εκπαιδευτικό πεδίο κέντρο της ακαδημίας.

LVL4 (2ήμερο) ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ-ΚΙΝΗΣΗ ΣΕ ΟΡΜΗΤΙΚΑ ΝΕΡΑ-ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΣΧΟΙΝΙΩΝ

Στο τέταρτο επίπεδο ο εκπαιδευόμενος λαμβάνει όλη την πληροφόρηση για σύμβολα, χάρτες, χαρτογραφήσεις, τοπογραφικά, επίπεδα δυσκολίας κλπ. Μαθαίνει τους βασικούς κανόνες πρώτων βοηθειών κι αντιμετώπισης διαφόρων απρόβλεπτων καταστάσεων. Επίσης μαθαίνει να εξοικειώνεται στα ορμητικά νερά των ποταμών αντιμετωπίζοντας πιθανά προβλήματα, ενώ εκπαιδεύεται σε όλες τις βασικές τεχνικές διαχείρισης σχοινιών. Η πρώτη ημέρα ξεκινάει με μαθήματα σε εκπαιδευτικό πεδίο και τη δεύτερη ημέρα γίνονται μαθήματα και πρακτική σε ποτάμι ή φαράγγι με νερά.

LVL5 (2ήμερο) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΡΕΛΕ-ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΜΕΛΟΣ ΟΜΑΔΑΣ

Με το πέμπτο επίπεδο ο εκπαιδευόμενος ολοκληρώνει την ενότητα των αυτονόμων. Η ύλη αυτού του επιπέδου αποτελείται από οργανωτική δομή και ειδικές τεχνικές, ενώ ο εκπαιδευόμενος διδάσκεται κι όλους τους βασικούς κανόνες αναρρίχησης. Την πρώτη ημέρα γίνονται μαθήματα σε εκπαιδευτικό πεδίο και τη δεύτερη κατάβαση φαραγγιού με εφαρμογή τεχνικών όλων των προηγούμενων επιπέδων.

Πρακτική σε φαράγγια, (2ήμερο)

Μετά την παρακολούθηση και των τριών εκπαιδευτικών επιπέδων, ο εκπαιδευόμενος παρακολουθεί ένα διήμερο πρακτικής, στο οποίο γίνεται βελτίωση των ικανοτήτων του με την εποπτεία των εκπαιδευτών της ακαδημίας.

Οι απόφοιτοι λαμβάνουν όλα τα εγχειρίδια τεχνικών της ακαδημίας σε ηλεκτρονική μορφή, συμπληρώνουν ηλεκτρονικά διάφορα τεστ και ερωτηματολόγια, και στο τέλος της εκπαιδευτικής περιόδου (Δεκέμβριος) λαμβάνουν βεβαίωση από την Ελληνική ακαδημία καταβάσεων φαραγγιών, σε εκδήλωση όλων των αποφοίτων των σχολών.

Μετά τη σχολή οι απόφοιτοι μπορούν να λάβουν μέρος σε επόμενες εκπαιδευτικές ενότητες ή να ασχοληθούν ποιο ενεργά με το σπορ, συμμετέχοντας στο ετήσιο πρόγραμμα της ακαδημίας.

  • κόστος σχολής με την ενοικίαση εξοπλισμού 390€
  • κόστος σχολής χωρίς την ενοικίαση εξοπλισμού 330€

Υπεύθυνος προγράμματος: Γιώργος Ανδρέου, εκπαιδευτής καταβάσεων φαραγγιών

δηλώσεις συμμετοχών στείλτε e-mail στο [email protected]

Θέσεις περιορισμένες (έως 6 άτομα)