Σχολή αρχαρίων στο Βόλο 19 Φεβρ.-2 Μαρτίου 2020

Βασική σχολή κατάβασης φαραγγιών.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα γίνεται στην έδρα της ακαδημίας στο Βόλο με σκοπό την γνωριμία της φύσης και του κόσμου των φαραγγιών, αλλά και της βασικής τεχνικής κατάρτισης κίνησης σε σχοινιά, γνωριμία με τα υλικά και τους εξοπλισμούς.

Βόλος 19 Φεβρουαρίου – 2 Μαρτίου 2020.

Περιλαμβάνει 4 ημέρες: 2 απογεύματα Τετάρτης (6-9μμ) στο εκπαιδευτικό κέντρο της ακαδημίας και 2 Κυριακές σε φαράγγια

Στο πρώτο επίπεδο ο εκπαιδευόμενος διδάσκεται τις βασικές τεχνικές των καταβάσεων φαραγγιών, καθώς και γενικές γνώσεις γεωλογίας, μετεωρολογίας, περιβάλλοντος, φυσιολογίας, που σχετίζονται με το σπορ. Γνωριμία με τον εξοπλισμό και τις τεχνικές κατάβασης με σχοινιά.

Στο δεύτερο επίπεδο ο εκπαιδευόμενος διδάσκεται τους γενικούς κανόνες ασφαλείας των ορειβατικών αγκυρώσεων και όλες τις τεχνικές περάσματος από σχοινιά. (κλειδώματα, τραβέρσες, παρακάμψεις). Επίσης γίνεται η πρώτη εισαγωγή κι ανάλυση, στις τεχνικές κίνησης στα νερά των φαραγγιών.

Μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όλοι όσοι θέλουν να γνωρίσουν τον κόσμο των φαραγγιών και να διδαχθούν τις βασικές τεχνικές ασφαλούς κίνησης, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό πρωτόκολλο κανονισμών στο canyoning.

Οι απόφοιτοι λαμβάνουν βεβαίωση από την Ελληνική ακαδημία καταβάσεων φαραγγιών.

Μετά τη βασική σχολή οι απόφοιτοι έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν και στις επόμενες εκπαιδευτικές ενότητες, στις εκδρομές, ή να ασχοληθούν και ποιο ενεργά με το σπορ, συμμετέχοντας στο ετήσιο πρόγραμμα της ακαδημίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Έναρξη σχολής την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου στις 6μμ στο κλειστό εκπαιδευτικό κέντρο της ακαδημίας που βρίσκεται στην οδό Κύπρου 102.

  • Κάθε Τετάρτη 18:00-21:00 τεχνική κατάρτιση στο εκπαιδευτικό κέντρο
  • Δύο Κυριακές πρακτική με κατάβαση φαραγγιού

κόστος 100€

Υπεύθυνος προγράμματος: Γιώργος Ανδρέου, εκπαιδευτής οδηγός καταβάσεων φαραγγιών

Θέσεις περιορισμένες