Γνωρίστε το βουνό των Κενταύρων κάνοντας via ferrata.

Ένα διήμερο γεμάτο με όμορφες εικόνες και δραστηριότητες που θα μείνουν αξέχαστες! Επίπεδο: χαμηλής και μεσαίας δυσκολίας.

Τι είναι

Via ferrata είναι η διαδρομή πάνω σε βράχο, με προδιαγραφές και κανόνες ασφαλείας. Τα δυο βασικότερα χαρακτηριστικά της είναι το συρματόσχοινο που αποτελεί την κύρια ασφάλεια του επισκέπτη καθώς βρίσκεται συνεχώς δεμένος με ειδική ζώνη πάνω σε αυτό και κάποια προστιθέμενα μεταλλικά σκαλιά σε ορισμένα σημεία, ώστε να διευκολύνουν την πρόσβαση εκεί που η φύση αρχίζει να γίνεται λίγο πιο δύσβατη.

Δραστηριότητα

Η συνάντηση είναι στη βάση της Hellas canyon. Ο οδηγός της ομάδας θα μας υποδεχθεί και θα μας ενημερώσει για την δραστηριότητα. Καθώς κατεβαίνουμε το μονοπάτι για να φτάσουμε στη διαδρομή, περνάμε ένα δάσος γεμάτο από Ζαγοριανές μηλιές με την εκπληκτική θέα του Αιγαίου που συναντά τις καμπυλωτές πλαγιές του βουνού των Κενταύρων. Πριν καταλάβουμε πότε πέρασαν 20 λεπτά, φτάνουμε στην αφετηρία της δραστηριότητας που είναι το φαράγγι Γαλανόρεμα. Αφήνουμε το δροσερό αεράκι να μας χτυπήσει λίγο πριν φορέσουμε τον εξοπλισμό μας ενώ η διαδρομή της Via Ferrata αρχίζει να φαίνεται στον ορίζοντα.

Η συγκεκριμένη διαδρομή περιλαμβάνει ένα μαγευτικό τοπίο με καταρράκτες και  καταγάλανες λίμνες με διάρκεια ανάβασης περίπου 2,5 ωρών, αλλά και ένα μεγάλο διάλειμμα στις βάθρες του φαραγγιού.

Η επιστροφή στην βάση της Hellas canyon, γίνεται από ένα διαφορετικό μονοπάτι, μικρό σε διάρκεια (5 λεπτά) και καταπράσινο.

Πληροφορίες-συμμετοχές: https://hellascanyon.com/activities/via-ferrata-pelion/